Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Deutscher Buchpreis 2020 naar Anne Weber

dinsdag 13 oktober 2020

Gisteren ontving Anne Weber de Deutscher Buchpreis 2020 voor haar roman Annette, ein Heldinnenepos. De Deutscher Buchpreis is een initiatief van de Duitse vereniging van boekuitgevers en -handelaren. Zij kiezen de beste Duitstalige roman van het jaar. De auteur van het winnende boek ontvangt 25.000 euro, en alle andere auteurs op de shortlist 2.500 euro. 

De Jury over Anne Weber: “De kracht van Anne Webers vertelling kan zich meten met de kracht van haar heldin: het is adembenemend hoe fris de oude vorm van het epos klinkt en met welk gemak Weber het levensverhaal van de Franse verzetsstrijdster Anne Beaumanoir comprimeert tot een roman over moed, weerstandsvermogen en de strijd voor vrijheid. Annette, ein Heldinnenepos is een verhaal vol onrechtvaardigheid, dat Weber echter met soevereine subtiliteit en milde ironie vertelt. Daarbij gaat het om niets minder dan de Duits-Franse geschiedenis als een van de fundamenten van ons huidige Europa. We zijn dankbaar dat Anne Weber Annette voor ons ontdekt heeft en over haar vertelt.”

Andere genomineerden voor de prijs waren: Bov Bjerg met Serpentinen, Dorothee Elmiger met Aus der Zuckerfabrik, Thomas Hettche met Herzfaden, Deniz Ohde met Streulicht, en Christine Wunnicke met Die Dame mit der bemalten Hand.

Bekijk hier de prijsuitreiking.

-- 

Door Isolde KorsService & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen