Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

DLVA Boekensalon – T. S. Eliot's Het Barre Land (The Waste Land)

DLVA’s eigen Roeland Dobbelaer probeert elk jaar naast veel nieuwe boeken ook enkele klassiekers uit de wereldliteratuur te (her)lezen. Voor de DLVA Boekensalon bespreekt hij elk kwartaal zo’n klassieker. Dit keer zijn het de gedichten van T.S. Eliot en wel de bundel Het Barre Land (The Waste Land) en Gedichten 1917-1930. Vorig jaar verscheen de bundel in een prachtige vertaling van classicus en schrijver Paul Claes. The Waste Land werd al eerder door Claes vertaald.

15 maart, vijf dagen voor de eerste dag van de lente, nemen we alvast afscheid van onze druilerige winter met de sombere poëzie van T. S. Eliot. Roeland Dobbelaer verdiepte zich in het werk van de geprezen zwartkijker, en vond een rijkdom en veelomvattendheid die de mismoedigheid overstijgt.

Met deze gedichten uit de eerste bloeiperiode van Eliot’s carrière vestigde hij zich als een belangrijk dichter. Hij was inhoudelijk klassiek. Zijn vele verwijzingen naar teksten en geschriften uit het verleden zijn een vreugd voor de belezen lezer, Paul Claes helpt ook de leek aan zijn plezier met uitstekende annotaties. In de vorm van zijn gedichten was Eliot echter een modernist. Zijn poëzie omzeilde de afhankelijkheid van het traditionele metrum met subtiele deviaties. Ook zijn taalgebruik was moderner dan dat van de meeste dichters uit zijn tijd.

Roeland draagt enkele gedichten voor en vertelt waarom Eliot hem zo aanspreekt.

--

De Leesclub van Alles Boekensalon is een middag over boeken: nieuwe boeken, oude boeken, bekende boeken, onbekende boeken, zowel fictie als non-fictie. De gasten zijn (Utrechtse) schrijvers, vertalers, recensenten, uitgevers, journalisten én lezers. Zij komen om te vertellen over hun boek, voor te dragen uit hun werk. Presentatoren Marjan Slob en Roeland Dobbelaer bespreken elk een boek en ze voeren gesprekken met de gasten. Én ze vragen in het laatste half uur de bezoekers iets te vertellen over het beste boek dat ze recent lazen. Een aantal van de boeken die besproken worden zijn ook te koop. Voor meer informatie kijk hier

--

Door Remus Thijssen.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen