DLVA Boekensalon: Utrechtse schrijver Willem Erné over de rol van Utrecht in zijn boeken

Op 15 maart vindt De Leesclub van Alles Boekensalon plaats! Dit is het perfecte uitje voor de laatste dag van de Boekenweek, want met het Boekenweekgeschenk reis je deze zondag gratis met de trein. Heb jij nog geen kaartje besteld? Dat kan hier!

Tijdens de Boekensalon is de Utrechtse schrijver Willem Erné te gast. Hij schreef de romans Van de liefde en de zee en De arrogantie van het doorgeefluik en vertelt bij de Boekensalon over de rol van Utrecht in zijn boeken. Willem Erné is een geboren Utrechter, net als zijn vader en grootvader, en heeft 61 jaar in de stad gewoond. Tegenwoordig woont hij in Duitsland. “Ik wilde rust en uitzicht, en dat kan een stad niet bieden. Ik kan echter met gerust gemoed verklaren: 'Ich bin ein Utrechter'.”

Het is vanzelfsprekend dat de hoofdpersonages van Erné Utrechters zijn. “Ik schrijf weliswaar geen autobiografische romans, maar wat ik schrijf is natuurlijk geworteld in mezelf. En ik ben geworteld in Utrecht, en dus speelt de stad een prominente rol in mijn werk. Het is bovendien makkelijk om mijn personages in Utrecht te laten rondlopen. Ik hoef over routes in de stad, gebouwen, bepaalde bijzonderheden niet na te denken. Ik ken ze. En ik heb zes decennia lang dingen meegemaakt in Utrecht. Niettemin komen mijn personages ook elders terecht, met name in het buitenland. Dat is in mijn volgende roman, die in het najaar verschijnt, niet anders.”

Over DLVA Boekensalon

De Leesclub van Alles Boekensalon is een middag over boeken: nieuwe boeken, oude boeken, bekende boeken, onbekende boeken, zowel fictie als non-fictie. De gasten zijn (Utrechtse) schrijvers, vertalers, recensenten, uitgevers, journalisten én lezers. Zij komen om te vertellen over hun boek of voor te dragen uit hun werk. Presentatoren Marjan Slob en Roeland Dobbelaer bespreken elk een boek en ze voeren gesprekken met de gasten. Én ze vragen in het laatste half uur de bezoekers iets te vertellen over het beste boek dat ze recent lazen. Een aantal van de boeken die besproken worden zijn ook te koop. Kijk hier voor meer informatie. 

__

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden