Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

DLVAlive met Dietske Geerlings terugkijken

woensdag 23 juni 2021

"Ik denk dat ik het kwaad niet zo interessant vind om over te schrijven”

Op donderdag 3 juni was schrijver Dietske Geerlings te gast bij DLVAlive online. DLVA Hoofdredacteur Roeland Dobbelaer ging met haar in gesprek over haar laatste roman Tere min, over haar schrijverschap, over het zelf publiceren van boeken, over klassieke muziek, over literatuuronderwijs aan middelbare scholieren en nog veel meer. Ook haar voorlaatste roman Waar maanlicht vleugels raakt komt ter sprake. 
 
 
Enkele uitspraken:
 
"Ik denk ergens dat het toch in jezelf zit." Dietske Geerlings vertelt over de rol die intuïtie speelt in haar schrijfproces.
 
"'Minnen' is voor mij een heel dierbaar woord omdat ik dan aan Hadewig moet denken." Dietske Geerlings vertelt over hoe ze op het idee van haar novelle Tere min kwam.
 
Over haar jeugd: "Ik was nooit zo'n lezer".
 
"Ik werk niet met een schrijfplan. Ik begin gewoon met schrijven."
 
Op de vraag waarom het kwaad ontbreekt in haar boeken: “Dat heb ik me nooit zo gerealiseerd. Die vraag is me nog nooit gesteld. Daar moet ik over nadenken. Ik denk dat ik het kwaad niet zo interessant vind om over te schrijven.”
--
Over het boek: “Zij heeft al vanaf haar geboorte geen haar. Op de begraafplaats, waar zij elke ochtend en nacht vogels spot, ontmoet zij hem die nog maar één been heeft. Er ontstaat een tere liefde tussen hen beiden. Hij bouwt voor haar een mysterieus kastje met twee antennes en speelt vanuit het niets ‘de vuurvogel’ voor haar. Zijn en ontbreken, beroeren en ontroeren, herinnering en missen zijn de thema’s van dit kleine verhaal over twee kwetsbare mensen. De theremin is een mysterieus kastje met twee antennes. Het is een van de oudste elektronische muziekinstrumenten, uitgevonden door Léon Theremin in 1920. De schoonheid van het instrument zit in het feit dat je het instrument niet aanraakt tijdens het spelen. Door met je handen boven het kastje te bewegen onttrek je muziek uit het niets.”
 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden