Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

DLVAlive over de politieke actualiteit van George Orwell

donderdag 16 september 2021

Met Thomas Heij, filosoof en Orwell vertaler en Roeland Dobbelaer, filosoof en hoofdredacteur van DLVA/Bazarow.com

[Leesclubavond] Waarin schuilen de verlokkingen van het nationalisme en het fascisme? Hoe worden taal en literatuur gebruikt voor politieke doelen? Wat kun je doen om je eigen schrijfstijl te verbeteren? In Tegen totalitarisme lees je de antwoorden van George Orwell op deze vragen.

Orwell toont haarscherp hoe politieke ideologieën werken. Ook bespreekt hij de literaire helden die hem inspireerden bij het schrijven van Animal Farm en 1984. Orwells puntige columns en radio-optredens bevatten waarschuwingen voor duistere politiek, die niets aan actualiteit hebben ingeboet.

Roeland Dobbelaer in zijn recensie van het boek: “75 jaar oud zijn de essays over politiek, literatuur en taal van George Orwell. Ze hebben nog niets aan zeggingskracht en actualiteit ingeboet. […] Zijn zorgvuldig gekozen woorden zijn een verademing om te lezen, zijn engagement is ontroerend. Jeugdige heethoofden kan ik een extra Orwell boek adviseren.”

Tegen totalitarisme is een selectie van de teksten die Orwell schreef als journalist, criticus en politiek commentator, vertaald door Thomas Heij.

Op 27 september, 20.00 uur online gaan Thomas Heij en Roeland Dobbelaer met elkaar in gesprek. Ze spreken over de vertaalde bundel en over de actualiteit van George Orwell voor het huidige politieke klimaat. Wat kunnen we van Orwell leren, hoe kunnen we het huidige populisme tegen gaan. Wat moeten we doen? En vooral hoe moeten we hier over schrijven.

Praktisch:

  • datum: maandag 27 september
  • aanvang: 20.00 uur, einde: ca. 21.30 uur
  • besproken boek: Tegen totalitarisme
  • het boek is hier te bestellen
  • gast: Thomas Heij, filosoof en Orwell vertaler
  • gespreksleider: Roeland Dobbelaer, filosoof en hoofdredacteur Bazarow en DLVA
  • NB. het gesprek is uitsluitend online te volgen. Vooraf ontvangen mensen met een ticket een link voor online deelname. Regel je ticket voor 18.00 op 27-9 je ticket. Daarna is het niet meer mogelijk.
  • kosten ticket voor deze avond: € 0,00. Bestel hier je kaartje!

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden