Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Dr. Wijnaendts Franckenprijs 2021 voor Charlotte Van den Broeck

woensdag 21 april 2021

Charlotte van den Broeck won op 16 april de Dr. Wijnaendts Franckenprijs voor haar boek Waagstukken. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Laureatenmiddag van de  Maatschappij der Nederlandse Letterkunde op zaterdag 30 oktober 2021 in Leiden. 

Deze in 1935 ingestelde prijs is in de taal van het reglement een “prijs voor het meest waardig gekeurde, in druk verschenen, in Nederlands proza geschreven werk op het gebied van  essays,  literaire kritiek en cultuurgeschiedenis.” Dit jaar is cultuurgeschiedenis aan de beurt. De prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt. Hij bestaat uit een oorkonde en de winnaar ontvangt 3000 euro.

Charlotte van den Broeck (1991) is een schrijver en dichter uit de Vlaamse stad Turnhout. Ze studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit Gent en vervolgde met woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De uitgever over Waagstukken: “In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren. Ze hanteren het gereedschap van de hoogmoed, maar falen.”

--

Sabine Bunschoten

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden