Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Drie voordelen van het lezen van boeken op vakanties verweg

zondag 25 juli 2021

[Lifestyle] Of je nu op vakantie gaat in eigen land of toch vliegtickets hebt geboekt om eindelijk een keer ver weg op vakantie te gaan, naar Maui bijvoorbeeld, is de kans is groot dat je boeken meeneemt in je bagage. Dat is ook zeker verstandig! Boeken helpen ons niet alleen om deel te nemen aan het sociale en culturele proces van talloze generaties, maar lezen is ook een bron van voordelen voor de geest. Mogelijk heb je in je dagelijkse leven niet echt tijd om boeken te lezen, maar tijdens zo’n ver weg vakantie (wat dacht je van Tahiti) natuurlijk wel. Je kunt dan lekker op het strand chillen met een boek in je ene hand en een cocktail in de andere terwijl je kids plezier hebben in de zee. Dit valt aan te raden vanwege de onderstaande voordelen. 

Boeken lezen helpt je in slaap te komen

Er is niets beter om de dagelijkse beslommeringen te vergeten en te ontspannen dan een goede nachtrust. Lezen, dankzij de ontspanning die het biedt, is een ideale activiteit om te doen voordat je gaat slapen. Experts raden aan om elke nacht minstens een half uur te lezen, omdat dit ervoor zorgt dat onze hersenen spanning loslaten, spieren ontspannen en ons helpen in een diepe slaap te vallen. Zo kun je dus ook op je hotelbed aan de andere kant van de planeet,(wel eens in Bora Bora geweest?) een heerlijke nacht tegemoet gaan. Hiervoor moet je dus wel echt elke avond voor het slapengaan tijdens je vakantie even een hoofdstuk of twee lezen in je nieuwe boek. Doe dit thuis ook! Het is immers een hele gezonde gewoonte die je helpt om met een flinke dosis rust en energie terug te komen van je vakantie.

Boeken lezen vermindert je stress

Als we op vakantie gaan, is een van onze belangrijkste doelstellingen het loskoppelen van de normale wereld. We ontsnappen even aan routine en stress, om onze batterijen op te laden en spanning los te laten. Als je jezelf ten volle wilt revitaliseren, raden we je aan een verzameling boeken te verzamelen om je tijdens je vakantie te vergezellen. Boeken zijn vensters naar nieuwe werelden, mensen en verhalen die onze aandacht afleiden van de dingen die ons dwarszitten. Dit zorgt voor ontspanning en een verlaging van de niveaus van cortisol, een hormoon dat door het lichaam wordt afgegeven als antwoord op stress, en helpt de negatieve effecten op onze gezondheid te voorkomen. Zo vermindert het lezen van boeken dus stress.

Boeken lezen stimuleert je geest en geheugen

Wanneer we ons onderdompelen in een verhaal met verschillende plots, personages, dialogen en details, oefenen we onze geest, omdat we elke dag verschillende verhaallijnen volgen. Dit stimuleert onze neuronale capaciteiten, wat op zijn beurt ons geheugen en cognitieve vaardigheden bevordert. Lezen is een geweldige mentale oefening die de concentratie verbetert, terwijl het ook nog eens de neuronale verbindingen, het redeneren en de verbeeldingskracht versterkt. Hierdoor kun je zowel je geest als je geheugen stimuleren terwijl je op het strand ligt te genieten van het zonnetje. Vergeet je vooraf natuurlijk niet in te smeren!

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden