Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Dromen over worden wat je wil: ‘Pirouette in Paramaribo’

maandag 10 mei 2021

Het boek Pirouette in Paramaribo  van journalist en presentator Humberto Tan gaat over de elfjarige Gerda. Gerda heeft maar één droom en dat is een professionele ballerina worden. In Paramaribo wordt Gerda gepest. Ze denkt dat ze daar haar hele leven aan vastzit, totdat ze van haar balletjuf hoort over een balletopleiding, een belangrijke vooropleiding als je een goede ballerina wil worden. Er is maar één probleem: deze opleiding is in Nederland.

Pirouette in Paramaribo is een goed boek dat aansluit op het thema van de kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Van astronaut tot dokter en van zangeres tot YouTuber; deze keer staat de Kinderboekenweek in het teken van dromen over later. Worden wat je wil is het thema. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen te fantaseren.

DLVA recensent, Denise de Groot, schreef eerder al een recensie over dit kinderboek:

Is de droom sterk genoeg?

Pirouette in Paramaribo geïllustreerd door mode-illustrator Judith van den Hoek gaat over de elfjarige Gerda uit Paramaribo. Zij wil ballerina worden. Als ze danst, voelt ze zich vrij. Maar om echt professioneel danseres te worden, zal ze moeten worden toegelaten tot de Dansvakopleiding aan het Conservatorium in Den Haag. Ze gaat op reis, haar droom tegemoet. Eenmaal in Nederland vraagt de balletopleiding het uiterste van haar, en Gerda mist haar familie en Suriname. Is haar droom sterk genoeg om al het andere te overwinnen?

Traditiegetrouw vraagt De Nieuwe Kerk Amsterdam een prominente Nederlander een kinderboek te schrijven bij de najaarstentoonstelling. Dit jaar ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling die vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is.

Humberto: “Toen ik door De Nieuwe Kerk werd gevraagd om het kinderboek te schrijven bij De Grote Suriname-tentoonstelling, was ik verrast en meteen ook geprikkeld. Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had. Een idee voor het verhaal en een idee voor een illustrator.”

In de maanden voorafgaande aan de Kinderboekenweek besteedt Bazarow regelmatig aandacht aan boeken die goed aansluiten bij het thema.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden