Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Ebook lezen op je smartphone. Het nieuwe lezen.

zaterdag 10 oktober 2020

Aanstaande dinsdag lanceert de technische start-up Immer de gelijknamige leesapp Immer. Het kersverse bedrijf en de app zijn een initiatief van schrijver Niels ‘t Hooft en programmeur Lennart de Meij, aldus Boekblad. Andere leden van het productieteam van Immer zijn kunstenaar Saskia, gamedesigner Tim en marketeer Marc. Er zijn al verschillende eerdere pilots van de app gelanceerd maar dinsdag komt dus de eerste echte versie uit. 

Immer bevordert het lezen op de smartphone en dan niet het lezen van een social media bericht, maar het langer en dieper lezen. Het lezen van een ebook. Veel mensen lezen steeds meer op hun smartphone en hier speelt de app op in. Immer slaagt hierin door het toepassen van ‘leessessies’. De leessessies bestaan uit een tijdslimiet. Vijftien of twintig minuten lezen is bijvoorbeeld genoeg voor het lezen van een hoofdstuk. Door deze leessessies hopen de makers van Immer dat de leesvaardigheid en het leesplezier worden gestimuleerd. Dikke en ‘lastige’ boeken lezen wordt gemakkelijker gemaakt r door ze onder te verdelen in kleine stukjes, de leessessies aldus schrijver Niels 't Hooft. 

Het belang en de stimulatie van de leesvaardigheid en het leesplezier bleek wel uit het nieuws van de afgelopen weken. Van Arjen Lubach, tot het NOS journaal en de politiek, iedereen had zijn of haar mening klaar over lezen en leesplezier.

De stagiaires van de redactie van Bazarow gaan volgende week de app testen en in gebruik nemen. De ervaringen delen wij op social media en in het Bazarow Magazine. 

De app is vanaf dinsdag 13 oktober in de verschillende app stores te downloaden. 

--

Door Renske Bakkenes


Afbeelding van Boekblad

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen