Een “kleine revolutie” in het boekenvak

Het is zo ver. Afgelopen maandag hebben we bij een drukbezochte bijeenkomst van DLVALive de nieuwe internetboekhandel Bazarow gepresenteerd. Met Bazarow willen we een “kleine revolutie” - vreedzaam uiteraard - teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen.

Door de komst van de grote (inter)nationale online boekhandels is de situatie in het boekenvak verslechterd. Boekhandels verdwijnen, uitgevers moeten grote inkoopkortingen toestaan waardoor de marges afnemen en er een kale bestseller cultuur ontstaat. Schrijvers en vertalers houden weinig over aan hun inspanningen.

Met ons initiatief willen we verschillende zaken stimuleren en geld in de sector houden:

  • Op de eerste plaats gaat een substantieel deel van de netto opbrengsten naar de Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken.
  • Op de tweede plaats respecteren we de standaard inkoopkorting voor uitgevers. Hoe groot we ook worden, we gaan niet met uitgevers onderhandelen om hogere kortingen te krijgen. Zo worden de uitgevers sterker!
  • Op de derde plaats willen we de onafhankelijke boekhandel steunen. In ieder geval publicitair en op termijn mogelijk ook financieel.

Bestel je je boeken bij de onafhankelijke boekhandel, ga daar vooral mee door. Zo niet, maak dan toch vooral de overstap naar Bazarow. We zijn benieuwd naar je reacties. Stuur ons een mail via info@bazarow.com.

Bazarow-Magazine

Vanaf komende zaterdagochtend verschijnt ons wekelijkse digitale magazine Bazarow-Magazine met daarin het laatste nieuws over boeken, voorpublicaties, recensies en nog veel meer. Abonneer je hier gratis op het wekelijkse Bazarow-Magazine.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden