Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Een Zilveren penseel voor het 'langste' boek dat er bestaat

zaterdag 29 augustus 2020

Datum: 29-8-2020

Wouter van Reek wint de Zilveren penseel met zijn bijzondere illustraties in het boek Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Uitgeverij Leopold meldt in hun nieuwsbericht dat de illustrator de bètakant van Escher naar voren brengt, waardoor kunst en wiskunde samenkomen.

Nadir en Zenith in de wereld van Escher is behalve een voorleesboek en een kijkboek ook een boek waar een museum bij hoort. Dat is natuurlijk heel bijzonder. De figuren Nadir en Zenith zijn in de zomertentoonstelling van 2019 te bewonderen geweest in museum Escherinhetpaleis. Het verhaal van Nadir en Zeneth hebben een mooi effect gehad op kinderen. In het museum zagen zij opeens deze figuurtjes.

Alhoewel de zomertentoonstelling voorbij is, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes, ooms kortom alle voorlezers vooral eerst de avonturen van Nadir en Zeneth lezen bij een bezoek aan Escher. De twee figuurtjes zijn op ontdekkingstocht. Er gebeuren allerlei vreemde dingen. Kinderen blijven zich verbazen over wat Nadir en Zeneth tegenkomen. En wat ook leuk is te ontdekken voor de voorlezer, kinderen fantaseren er op los.

En dan aan het slot van het boek tot dè ontdekking te komen. Welke? Lees het boek voor of eigenlijk bekijk de illustraties en kom er achter! Lees ook hoe Nadir en Zenith, Escher tegenkomen in dit boek.

Nadir en Zenith in de wereld van Escher is een mooi boek om kinderen te laten kennismaken met de kunstenaar M.C. Escher. Eerst dit boek bekijken en voorlezen en daarna op naar het museum.

Bekijk ook het filmpje waarin illustrator Wouter van Reek uitleg geeft over zijn boek. Van Reek maakt al zijn illustraties op de computer waarvoor hij ook de software zelf ontwikkelt. Het werk van Escher is fascinerend, je raakt niet uitgekeken.

Dat geldt ook voor de illustraties van Wouter van Reek in Nadir en Zenith in de wereld van Escher. En nu maar hopen dat het museum Escherinhetpaleis, Nadir en Zenith een mooi permanent plekje geeft.

--

Door Rita Pontororing 

--

Elk jaar worden in de aanloop naar de Kinderboekenweek de Zilveren Griffels en Penselen uitgedeeld. Gewoonlijk zou de bekendmaking en uitreiking op het Kinderboekenbal zijn, dit jaar kon dat helaas niet doorgaan in verband met corona. De organisatie heeft daarom besloten de bekendmaking online te presenteren. De uitreiking is dit jaar op dinsdag 29 september, de dag voor de start van de Kinderboekenweek. Zie ook eerste-zilveren-griffels-2020-bekend

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen