Eerste aflevering VPRO Mondo

Eind december was de laatste aflevering van VPRO Boeken, wat de vele trouwe kijkers en auteurs erg jammer vonden. De VPRO beloofde om aandacht te blijven besteden aan boeken; niet op de zondagochtend maar op zaterdagavond, in een algemeen cultuurprogramma genaamd Mondo

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen. Van meeslepende romans tot confronterende documentaires: ze bieden nieuwe inzichten en zetten ons denken op scherp. 

Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van Mondo. Het begon met een interessante discussie over wat er wel en niet mag in de kunst; boeken, maar ook theater en film. In hoeverre moet kunst het goede voorbeeld geven in de strijd tegen seksisme en racisme? Maar tot hoe ver is de kunstenaar vrij om te maken wat hij of zij wil? Nadia ging erover in gesprek met schrijvers Arnon Grunberg en Philip Huff, theatermaker Wieke ten Cate en rapper Akwasi.

Daarna besprak schrijver en regisseur Ena Sendijarevic het werk Bosnian Girl van kunstenaar Šejla Kamerić. Een kunstwerk gemaakt ten tijde van de Val van Srebrenica in 1995. Ena vertelt hoe dit kunstwerk haar blik kantelde. 

Tot slot een gesprek met Underworld, de Britse house en techno-giganten die in de jaren '90 groot werden met clubhits als 'Born Slippy'. Maar ook de afgelopen jaren hebben de mannen zeker niet stil gezeten, sterker nog: ze voelen zich op hun creatieve hoogtepunt. 

Bekijk de volledige aflevering hier

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden