Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Eerste Nederlandse uitgave Alice in Wonderland herdrukt

dinsdag 12 oktober 2021

Het Nederlandse Lewis Carroll Genootschap brengt een facsimile - een replica van een oude druk - van de oude Lize’s Avonturen in het Wonderland uit. Dit was niet alleen de eerste Nederlandstalige uitgave van Alice in Wonderland, maar ook de eerste Alice-uitgave met gekleurde illustraties in de hele wereld.

In een persbericht liet het Lewis Carroll Genootschap weten dat ze scans van een originele Lize’s Avonturen in het Wonderland ontvangen hebben van de Amerikaanse Princeton University. Doordat maar drie exemplaren van Lize bekend zijn in Nederland, geen daarvan in uitstekende conditie, is de eerste Nederlandse uitgave van Alice in Wonderland ook een uiterst zeldzaam exemplaar.

De facsimile ontvangt een tweetalige uitgave, zowel in het Nederlands als het originele Engels. Voor deze keuze is gekozen omdat de heruitgave ook van waarde zal zijn voor lezers die geen Nederlands kennen. Daarnaast zijn twee essays inbegrepen: een tweetalige van Henri Ruizenaar van het Lewis Carroll Genootschap over de vertaler, drukker en uitgever van de Lize-vertaling en een recensie van de Lize-vertaling geschreven door antiquair Casper Schuckink Kool. .

Lize’s Avonturen in het Wonderland was de zesde niet-Engelse uitgave van Alice in Wonderland. Voor het eerst uitgekomen in 1865, het verhaal gaat over een jong meisje die, nadat ze een wit konijn volgt, in een chaotische wereld terechtkomt waarin de grens tussen fantasie en werkelijkheid niet langer bestaat. Het boek is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur.

Op 29 oktober presenteert het Lewis Carroll Genootschap de facsimile tijdens hun 5de symposium. Vanaf 29 oktober is het boek op de webshop van het Genootschap verkrijgbaar voor een prijs van 40 euro. Op deze website is meer over het symposium te lezen.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden