Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Eerste Zilveren Griffels 2020 bekend

woensdag 26 augustus 2020

Datum: 26-08-2020

Gisteren maakte Ridder van Kooten, presentator van Kinderen voor Kinderen, de eerste Zilveren Griffels en Penselen van 2020 bekend. Winnaars zijn onder andere Uit elkaar van Bette Westera en Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van den Vendel.

Elk jaar worden in de aanloop naar de Kinderboekenweek de Zilveren Griffels en Penselen uitgedeeld. Gewoonlijk zou de bekendmaking en uitreiking op het Kinderboekenbal zijn, dit jaar kon dat helaas niet doorgaan in verband met corona. De organisatie heeft daarom besloten de bekendmaking online te presenteren. De uitreiking is dit jaar op dinsdag 29 september, de dag voor de start van de Kinderboekenweek.

De best geschreven boeken in de categorieën ‘Poëzie’ en ‘6 tot 9 jaar’ en de best geïllustreerde boeken in de categorieën ‘Geïllustreerde jeugdboeken’ en ‘Geïllustreerde kinderboeken’ zijn nu bekend.

De winnaars per categorie zijn:

  • 6 tot 9 jaar: Dit is geen cobra van Bette Westera
  • Poëzie: Uit elkaar van Bette Westera en Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van den Vendel.
  • Geïllustreerde jeugdboeken: Uit elkaar van Bette Westera en Zwerveling van Peter van den Ende
  • Geïllustreerde kinderboeken: De vuurzeevlieg van Toon Tellegen en Wat moet je doen als je over een nijlpaard struikelt

Aankomende dagen zullen de prijzen voor ‘Tot 6 jaar’, ‘9 tot 12 jaar’, ’12 tot 15 jaar’ en ‘Informatief’ voor de Zilveren Griffels volgen. De overige categorieën voor de Zilveren Penselen zijn ‘Prentenboeken’ en ‘Informatief’. Op 28 augustus zijn alle titels bekend.

--
Door Annemijn Dobbelaer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen