Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Eric Carle, de man achter het beroemde kinderprentenboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ op 91-jarige leeftijd overleden

donderdag 27 mei 2021

Weinig kinderboeken zijn zo bekend als Rupsje Nooitgenoeg. Hele generaties kinderen zijn er mee opgegroeid, hele generaties ouders lazen het boek voor aan hun kinderen. Zondag overleed de schepper van het Rupsje, de Amerikaan Eric Carle, op 91-jarige leeftijd. 

Carle schreef meer dan zeventig kinderboeken, maar The Very Hungry Caterpillar, zoals het origineel uit 1969 heet, was de bekendste. De rups die altijd honger heeft en maar door blijft groeien stal menig kinderhart. Eten, eten, tot je een vlinder wordt. Prachtig boek.

Andere boeken die hij maakte zijn Beertje Bruin, wat zie je daar? en Papa, pak jij de maan voor mij?

Carle werd geboren in Duitsland en daar maakte hij als kind de Tweede Wereldoorlog mee. Op de Amerikaanse radio vertelde hij daarover: “Tijdens de oorlog waren er geen kleuren, alles was grijs en bruin.” Daarom waren zijn boeken vol van kleur.

Karl van Heijster, recensent voor De Leesclub van Alles schreef twee jaar geleden bij de vijftigste verjaardag van het rupsje: “De uniek stijl van de illustrator – een combinatie van crêpepapier en acrylverf – is een genot op zich. Maar de pedagogische waarde van het boekje mag niet onderschat worden. In een zo kort mogelijke tijd maakt Rupsje Nooitgenoeg de jongsten onder ons bekend met tellen, de dagen van de week, de levenscyclus van een rups én – iets subtieler – het belang van gezonde voeding! Rupsje Nooitgenoeg is met recht een klassieker en mag in geen enkele kinderbibliotheek ontbreken. In een rechtvaardige wereld wordt Carles’ aandoenlijke rupsje met succes nog vijftig jaar ouder.”

--

Roeland Dobbelaer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden