Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Fans starten campagne om Tolkien’s huis te kopen

donderdag 3 december 2020

Fans van de Lord of the Rings auteur J.R.R. Tolkien lanceerden gisteren een campagne om geld in te zamelen zodat ze zijn huis kunnen kopen. Het huis van Tolkien, waarin hij een groot deel van de Lord of the Rings trilogie en de Hobbit schreef, staat namelijk sinds vorig jaar te koop. De groep fans, die het project gedoopt hebben tot Project Northmoor naar de straat waaraan het huis ligt, willen de locatie zien te bemachtigen om er een museum van te maken. Naast een museum met aandacht voor Tolkiens leven en werk, willen de fans ook een literair centrum creëren. 

Verschillende beroemdheden sloten zich aan bij campagne, zoals acteurs Ian McKellen (Gandalf), John Rhys-Davies (Gimli) en Martin Freeman (Bilbo Baggins). De campagne zal drie maanden lopen en afhankelijk van de hoogte van je gift zijn er extra’s die je als donateur kunt bemachtigen. Bijvoorbeeld bij een donatie van 20 pond ontvangt de donateur een certificaat, speciaal gemaakt door de organisatie. Desalniettemin zijn de organisatoren blij met elke donatie, of dit nu klein of groot is. 

Om het huis te kopen is er 4.3 miljoen euro nodig, alles wat mensen extra doneren gaat naar renovaties en onderdelen van het museum. 

 

Bekijk hier de website van Project Northmoor

Doneer hier

 

--

Door Renske Bakkenes

Afbeelding van Project Northmoor

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden