Favorieten van de redactie: Internationale Vrouwendag

Elk jaar vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag. Op deze dag wordt er extra veel aandacht besteed aan emancipatie van vrouwen, meestal aan de hand van een thema. Dit jaar is het thema Vrijheid, want vrijheid moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. 

In het hele land worden op 8 maart activiteiten georganiseerd rond het thema Vrijheid, waarvan een overzicht op de site te vinden is. 

Voor degenen die liever een boek lezen dan naar een activiteit gaan, hebben wij een aantal prachtboeken over vrouwen op een rijtje gezet. Het zijn boeken uit alle genres, omdat vrouwen immers ook overal zijn en hun verhalen verteld mogen worden! Het zijn verhalen over vrouwen of meisjes die hun kansen hebben gegrepen. Die een strijd hebben gestreden om hun positie te verbeteren. Die avonturen beleefden, tegen de regels in gingen, anderen inspireerden. Voor alle leeftijden, in alle genres. Vanzelfsprekend zijn de boeken niet alleen voor dames, maar kan iedereen deze boeken met plezier lezen. 

Ada Dappers grote werk- en knutselboek voor topwetenschappers Een meisje dat je uitnodigt om samen met haar dingen te ontdekken, te tekenen of te maken. En om kennis te maken met allerlei wetenswaardigheden. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. 

Marie Curie is een kinderboek tot 12 jaar uit de serie van Klein tot Groots. Marie Curie is een meisje en daarom mocht ze niet studeren. Dit boek vertelt het levensverhaal van Marie Curie, de eerste vrouwelijke wetenschapper die de Nobelprijs wint. 

Niet te stoppen heeft een eigenwijze jongedame in de hoofdrol, die wil doorbreken als rapster, maar uit een slechte buurt komt en moet vechten tegen vooroordelen en ongelijkheid. 

Fantasy liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Grisha Trilogie. Hierin zie je hoe Alina van onbetekenende soldaat uitgroeit tot een vereerde heldin die alles doet wat ze kan om een eind te maken aan de oorlog en de verschrikkelijke Schaduwvlakte. Binnenkort verschijnt de verfilming op Netflix. 

Het Boleyn mysterie is een historische thriller waarin je leest hoe Anna Boleyn opgroeit van gevoelig pubertje tot volwassen vrouw die de intelligente maar manipuleerbare Hendrik Vlll haar wil oplegt. Tegelijkertijd heeft de hedendaagse hoofdpersone te kampen met mysterieuze moorden. 

In Waarom ik zo van Simone de Beauvoir houd schrijven zestien bekende auteurs en journalisten een brief aan hun grote voorbeeld. Zestien vrouwelijke schrijvers, essayisten, columnisten en filosofen schrijven een brief aan Simone de Beauvoir. Ze vertellen haar waarom ze schatplichtig zijn aan haar oeuvre. Waarom gaat hun hart sneller kloppen van De Beauvoir? Zijn de fans van het eerste uur nog steeds zo enthousiast over haar? En hoe inspireert ze nieuwe generaties feministes? 

Stel je een wereld voor waarin jouw telefoon niet goed in je hand past, een voorgeschreven medicijn voor jouw lichaam verkeerd is en de eindeloze uren die je elke week werkt niet erkend of gewaardeerd worden. Komt iets hiervan je bekend voor? Grote kans dat je een vrouw bent. Onzichtbare vrouwen toont hoe in een wereld die grotendeels voor mannen is ingericht de halve bevolking systematisch genegeerd wordt. Het boek onthult de “genderdatakloof’ die wordt veroorzaakt door eeuwige, consequente discriminatie van vrouwen. Caroline Criado Perez brengt voor het eerst een indrukwekkend aantal wereldwijde casestudy’s, verhalen en nieuw onderzoek samen. Van overheidsbeleid en medisch onderzoek tot technologie, werkplekken, stadsplanning en de media – Onzichtbare vrouwen onthult de verborgen manieren waarop vrouwen vergeten worden en de impact van die uitsluiting op hun gezondheid en welzijn. Een krachtig en prikkelend boek dat je kijk op de wereld voorgoed verandert. 


Door Esther de Haas, Rita Pontororing, Henk Vlaming en Sanne Wortman

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden