Filosoferen met kinderen

“Filosoferen met kinderen kun je leren” zo opent de site Filosofievaardig. Een heel interessante site met veel gedachtes en ideeën waarom het aan te bevelen is om met kinderen te filosoferen.  Misschien lijkt het alsof filosoferen met kinderen heel moeilijk is. Waarschijnlijk betekent dat: “haal deskundigheid in huis door het volgen van een cursus of op z’n minst een workshop.”  Dat geldt vooral voor de situaties waarop je dat in een beroepssituatie wil doen bv. op school.

Maar in een kleine setting is er dan veel deskundigheid nodig? In elk geval belangstelling en enige kennis. En dat is zo aardig op de site van Filisofievaardig. Er valt daar veel te halen als je belangstelling hebt om in een thuissituatie filosoferen toe te passen.

Maar hoe dan? En met welke boeken? En welke vragen? Daar krijg je op de site ook veel informatie en advies over. En wat eveneens prettig is, er worden beschrijvingen van boeken gegeven  met suggesties hoe je het boek kunt voorlezen.

Na het lezen van het hoofdstuk Interactief voorlezen met een filosofische twist  is, word je vast enthousiast om die filosofische  twist uit te voeren. Zelfs Moppereend, dat verkozen is tot prentenboek van het jaar 2020, staat er tussen. Het is heel verrassend om te lezen dat je filosoferen met kinderen thuis ook kunt toepassen.

--
Door Rita Pontororing

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden