Filosofieboeken: Uitgeverij Samsara

In het kader van de Maand van de Filosofie vroeg Bazarow.com de filosofie-uitgevers van Nederland en Vlaanderen zich kort te presenteren en iets te vertellen over de mooiste nieuwe boeken die dit voorjaar bij hen verschijnen.

Amsterdamse uitgeverij Samsara, onderdeel van de Ambassade Groep, is opgericht in 2003. Samsara geeft tijdloze en eigentijdse boeken uit op het gebied van (oosterse) filosofie, psychologie, natuurlijke gezondheid, kunst en bijzondere prentenboeken. Samsara verwijst naar de kringloop van het bestaan die een mens doorloopt. Een onverlicht bestaan wordt gekenmerkt door lijden waar een mens uit bevrijd wordt als hij verlichting bereikt. Reflectie en filosofisch beschouwen kan leiden tot verlichting en inzicht in het bestaan. 

De boeken van Samsara zijn nu relevanter dan ooit. Ze helpen je om een gezonde geest én een gezond lichaam te behouden. Boeken van Uitgeverij Samsara ondersteunen je in de uitdagingen die deze periode met zich meebrengt. 

Onverstoorbaar geluk van Erric Solomon

Als we eerlijk naar onszelf kijken, moeten we erkennen dat onze geest zich gedraagt als een wilde aap. Als hij de kans krijgt, springt hij voortdurend alle kanten op, dan hierheen, dan daarheen. Hoe kunnen we daar meer beheersing over krijgen?
Onverstoorbaar geluk is een handleiding vol praktische tips en toegankelijke aanwijzingen die ons helpen om te gaan met onze geest en met het dagelijkse leven.

De vrije wil van Sam Harris

In dit inzichtelijke, persoonlijke en provocerende boek toont Sam Harris de illusie van de vrije wil. Dat doet hij aan de hand van de neurowetenschap, psychologie en ervaringen uit zijn eigen leven. Zoals alle boeken van Sam Harris zal ook De vrije wil de lezer niet alleen verontrusten, maar ook aanzetten tot diep nadenken. Lees het, de keuze is niet aan jou.

Begin hier en nu van Bhante Gunaratana

Een destillatie van het meesterwerk Mindfulness in alle eenvoud, dat wereldwijd al jarenlang een bestseller is. De teksten van Gunaratana geven helderheid over hoe je op praktische wijze mindfulness kunt integreren in het dagelijkse leven. Ze bevatten tools die je nodig hebt om te beginnen met meditatie, en om ermee door te gaan als het moeilijk wordt.

Wat als de chocola op is? van Lama Yeshe

Een scherpzinnig boekje met een helder antwoord op de vraag hoe we gelukkig kunnen zijn, zelfs als alle ‘chocolade’ op is. De auteur put hierbij uit de boeddhistische wijsheidstraditie. Hij laat ons op vrolijke en heldere wijze ontdekken dat geluk altijd beschikbaar is, als we ons kunnen losmaken van begeertes en verlangens. 

--

Door Uitgeverij Samsara

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden