Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Frans Vogel Poëzieprijs gewonnen door Danïel Vis

donderdag 14 oktober 2021

De Frans Vogel Poëzieprijs 2021 is toegekend aan de Nederlandse dichter Daniël Vis. Dit is bekendgemaakt door de Frans Vogel Stichting. De prijs wordt tweejarig uitgereikt en is ter functie van het aanmoedigen van opkomende dichters in Nederland en Vlaanderen.

Daniël Vis (1988)heeft tot nu toe Crowdsurfen op laag water, Insect redux en Het weefsel gepubliceerd. Over hem gaf de jury het volgende oordeel: “Vis maakt verrassende onderwerpkeuzes en is wars van moeilijkdoenerij: het zijn vaak rauwe en tegelijk invoelbare teksten. Tragiek en humor liggen in zijn werk dicht bij elkaar.”

De Frans Vogel Poëzieprijs is een tweejaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse dichter tot de leeftijd van 33. Frans Vogel (1935-2017) was een Rotterdamse dichter bij wiens werk de stad Rotterdam ook sterk betrokken was. Dus noemde Vogel zichzelf de enige stadsdichter van Nederland. De Frans Vogel Poëzieprijs wordt in nagedachtenis van Frans vogel uitgereikt, met de eerste uitreiking het jaar na Vogels overlijden.

De uitreiking van de Frans Vogel Poëzieprijs vindt plaats op 25 oktober. Op deze dag wordt ook het volledige juryrapport bekendgemaakt. Op deze site zijn eerdere winnaars van de prijs te vinden. Na 25 oktober zal hier ook het gehele juryrapport te lezen zijn.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden