Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Genomineerden J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 bekendgemaakt

maandag 8 februari 2021

J.M.A. Biesheuvel was de koning van het korte verhaal. Uit ere van zijn naam is er sinds 2015 de gelijknamige prijs voor korte-verhalenbundels. Deze prijs, die geheel wordt gecrowdfund, zal dit jaar op 14 februari uitgereikt worden. Uit een lijst met zestien kanshebbenden zijn door de jury drie werken genomineerd:

Een man met goede schoenen, van Rob van Essen. Marnix Verplancke (De Leesclub van Alles) schreef hierover: “Slechts drie bladzijden beslaat het openingsverhaal uit Rob van Essens nieuwe bundel Een man met goede schoenen, en toch is het een perfecte smaakmaker van wat nog volgen zal: licht absurde verhalen die ons een ongewone, maar misschien wel juistere kijk geven op de realiteit.”

Ik moet u echt iets zeggen, van Mensje van Keulen. AtlasContact: “In slechts een paar bladzijdes, en in een kort tijdsbestek – geen enkel verhaal bespant meer dan vierentwintig uur – haalt Van Keulen complete levens overhoop, op een overtuigende, haast methodische manier.”

Rustig aan, tijger, van Joost de Vries. Annette Wierper (De Leesclub van Alles): “[Er valt] volop van De Vries’ ironische pen te genieten. In het eerste verhaal Creatief schrijven herkennen we vooral de schrijver De Vries. Hij lardeert het lopende verhaal van de even tragische als onbenullige dood van vriend Marnix losjes met tips en citaten van toonaangevende schrijvers. Die gelaagdheid is de kern van de thematiek in deze bundel: zijn personages nemen hun leven niet serieus maar snakken tegelijkertijd naar controle over datzelfde leven.”

Voor de prijs kan tot 12 februari gedoneerd worden en de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs vindt op 14 februari plaats om 16.00 uur in Felix Meritis te Amsterdam. De uitreiking is keurig vanuit huis te volgen via een livestream, waarvoor je je kunt registreren. De jury bestaat uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert.

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden