Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Genomineerden schrijvers C. Buddingh Prijs

maandag 3 mei 2021

Donderdag 29 April 2021 zijn de vier genomineerden voor de C. Buddingh-prijs 2021 bekendgemaakt. De jury reikt de prijs in Juni uit tijdens de 51ste editie van Poetry International Festival, dat plaatsvindt van 10 t/m 13 juni. De jury bestaat uit Ellen Deckwitz, Mylo Freeman en Ilke Froyen. Sinds 1988 bekroont Poetry International jaarlijks het beste Nederlandstalige poëziedebuut met de C. Buddingh'-prijs. Daarmee creëert Poetry International meer aandacht voor talentvolle nieuwe stemmen in de Nederlandstalige poëzie.

Cornelis Buddingh’ (1918) was een Nederlands dichter en prozaïst. In 1940 debuteerde hij als dichter in een literair tijdschrift, een jaar later verscheen zijn eerste bundel Het geïrriteerde lied.

Dit zijn de vier kanshebbers op de prijs voor het beste poëziedebuut: 

Voor als je stuk bent is een prachtige verhalen- en gedichtenbundel met ritmische en muzikale teksten. De collectie beslaat een verscheidenheid aan thema’s, waaronder liefde, liefdesverdriet, pijn, onzekerheid, imperfectie, zelfontwikkeling, geboorte en identiteit.

  • Alles gestolen - Rene Smeets

Hij vertaalde onder andere de werken van Hans Magnus Enzensberger vanuit het Duits. Enzensberger is ook inspiratiebron voor zijn debuutbundel. De lezer wordt uitgenodigd om in de relatie tussen vertaler en auteur te stappen. Uit Alles gestolen spreekt een enorme betrokkenheid bij poëzie.

Onder de soms absurde beschrijvingen schemert echter altijd de kwetsbaarheid door. De grap en de ernst worden slim afgewisseld. Parkplan gaat over de worsteling die het bestaan is, en hoe we daar met kleine onderhandelingen toch proberen een coherent geheel van te maken.

Er spreekt een hedendaagse stem en een aparte blik uit die de lezer uitnodigt om op haar manier naar de werkelijkheid te kijken. Eindig de dag nooit met een vraag is een zoektocht naar een realiteit en gaat in op de manieren waarop deze realiteit aan je ontsnapt en onvatbaar blijkt, of in elk geval anders is dan mensen zeggen dat hij is.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden