Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Gouden Griffel en Penseel uitgereikt

woensdag 6 oktober 2021

Gisteravond zijn de Gouden Griffel en het Gouden Penseel, de prijzen voor het beste kinderboek en het beste geïllustreerde kinderboek, uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal. Pieter Koolwijk won de Gouden Griffel voor zijn boek Gozert, terwijl Benny Lindelauf het Gouden Penseel ontving voor Hele verhalen voor een halve soldaat ontving.

Koolwijk maakte in 2013 zijn debuut als kinderboekenschrijver met Vlo en Stiekel. Gozert gaat over Ties en zijn denkbeeldige vriend Gozert. Ties zijn ouders eisen dat Ties met Gozert afrekent, aangezien Ties constant in de problemen komt dankzij de plannen van Gozert. De Leesclub van Alles recensent Mireille Bregman gaf het volgende oordeel: “Gozert is een boek met een verhaal zoals ik nog niet eerder gelezen heb. Pieter Koolwijk heeft een uniek verhaal geschreven, waar nog meer in en achter de geschreven woorden zit.

Volgens het juryrapport balanceert Koolwijk “kundig op de grens tussen fantasie en werkelijkheid. daarin is hij heer en meester, maar tegelijkertijd is het vol van liefde, troost en hoop.”

In Hele verhalen voor een halve soldaat zijn zes broers opgeroepen om als soldaten op het front te vechten. De geschikte giften om een grenspost voorbij te mogen reizen missen ze echter, dus moeten de broers in plaats daarvan verhalen vertellen. “Hele verhalen voor een halve soldaat ademt een sfeer van mist en dreiging, sfeervol verbeeld in de intrigerende tekeningen van Ludwig Volbeda. Het boek maakt de zinloosheid, trivialiteit en wreedheid van oorlog voelbaar, maar tegelijkertijd is het vol van liefde, troost en hoop,” zo luidt het juryrapport.

Als belangrijkste kinderboekprijzen van Nederland worden de Gouden Griffel en het Gouden Penseel altijd de avond voor het begin van de Kinderboekenweek uitgereikt. De Kinderboekenweek is vandaag begonnen en duurt tot en met 17 oktober, met als thema Worden wat je wil.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden