Gratis boekenpakketten voor boekwinkels in nood

Wie neemt het stokje van ons over?
Door Meinhard van de Reep, uitgever Samsara

Twee weken geleden startten we bij uitgeverij Samsara met een initiatief om boekwinkels in nood te steunen met gratis boekenpakketten. Eén op de drie boekwinkels in Nederland dreigt om te vallen, zegt directeur Anne Schroën van de Koninklijke BoekverkopersBond (KBb) in de Volkskrant. Faillissementen en ontslagen liggen op de loer. Met ons initiatief willen we zelfstandige boekwinkels een steuntje in de rug geven.

We hebben met Samsara 100 gratis pakketten beschikbaar gesteld met tien actuele goedlopende titels uit ons fonds. Inmiddels hebben ruim 70 boekwinkels zich aangemeld, waarvan de meesten het pakket hebben ontvangen.

Waarom doen we dit?
Er is minder winkelend publiek, de omzet loopt fors terug en het zwaartepunt is verschoven naar online verkoop. Het aanbieden van een ruim en gevarieerd assortiment is nu voor veel boekhandels een fikse opgave. Dit gebaar is bedoeld als blijk van waardering voor al die ondernemers die van hun winkel een waardevolle plek maken voor boekliefhebbers. En zo zorgt de uitgeverij ook weer voor meer zichtbaarheid voor haar boeken; in de winkels én online.

We sluiten met ons initiatief aan op de leesbevorderende campagne #IKLEESTHUIS van Stichting CPNB. Samsara wil andere uitgeverijen oproepen hetzelfde te doen onder de hashtag #geefomdeboekwinkel. Laten we de boekenbranche op positieve wijze ondersteunen en met z’n allen de schouders eronder zetten.

Wie neemt nu het stokje van ons over? Het zou prachtig zijn als er zich iedere week een uitgeverij meldt die, net als wij, pakketten met boeken beschikbaar stelt.

 

Praktische informatie:

Boeken voor fysieke en mentale fitheid
Het boekenpakket van Samsara bevat een selectie uit het assortiment met sterke, actuele titels voor Nederlanders die nu veel thuiszitten. Deze boeken ondersteunen lezers in de uitdagingen die deze periode met zich meebrengt. Geselecteerd op relevante thema’s zoals ouderschap, thuisonderwijs en mentale & fysieke gezondheid. De uitgeverij geeft tijdloze en eigentijdse boeken uit op het gebied van (oosterse) filosofie, psychologie, natuurlijke gezondheid, kunst en bijzondere prentenboeken. Boeken voor een gezond lichaam en gezonde geest.

Hoe kunnen boekwinkels dit gratis pakket aanvragen?
Iedere zelfstandige boekhandel met een aansluiting bij het Centraal Boekhuis kan t/m 30 april 2020 het Samsara “Fysiek & Mentaal Fit” boekenpakket aanvragen via de website van Samsara. Boekwinkels kunnen zich nog steeds aanmelden.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden