Hanna Bervoets schrijft Boekenweekgeschenk 2021

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021, maakte Stichting CPNB afgelopen week bekend. Bervoets is auteur van onder andere Alles wat er was, Ivanov en Welkom in het Rijk der zieken

In december is Bervoets gevraagd om het Boekenweekgeschenk te schrijven, vertelt ze in het persbericht op de website van CPNB. “Het schrijven van het Boekenweekgeschenk was een langgekoesterde wens. Toen ik in december werd gevraagd, wist ik meteen: dit ga ik doen. Ik ben de volgende dag begonnen. Zelden werkte ik met zoveel energie en concentratie aan een verhaal als nu.”

Met 36 jaar is Hanna Bervoets de jongste schrijver van het Boekenweekgeschenk sinds Hella Haasse (in 1948). Eveline Aendekerk, directeur van CPNB, noemt haar een van de meest toonaangevende vertegenwoordigers van een nieuwe generatie. “Een nieuwe generatie die haar eigen stempel zet op de Nederlandse literatuur. Het is dan ook de hoogste tijd dat deze generatie een prominente rol krijgt in de Boekenweek.”

Bervoets noemt het schrijven van het Boekenweekgeschenk een eervolle en belangrijke taak om de literatuur en het boekenvak te vertegenwoordigen. “Daarbij kijk ik nu al uit naar een Boekenweek waarin we niet alleen de literatuur, maar ook de veerkracht van de boekhandel vieren.”

In een radiouitzending Nieuws en Co van NPO Radio 1 vertelt Bervoets dat het boek een groep content-moderators volgt. Dat zijn mensen die voor social media bepalen welke berichten wel of niet mogen blijven staan. Ook complottheorieën komen aan de orde. 

De 86ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 maart tot en met zondag 14 maart 2021. Het Boekenweekgeschenk krijg je dan cadeau bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken. Wat het thema van van de Boekenweek is, wordt op een ander moment bekendgemaakt.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden