Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Het Nederlandse Letterenfonds maakt acht ton vrij voor de literaire sector

woensdag 13 mei 2020

Het Nederlandse Letterenfonds stelt ruim acht ton beschikbaar om de literaire sector te ondersteunen bij de gevolgen van de coronacrisis. Het geld is bedoeld voor maatregelen die zijn gericht op het helpen van schrijvers en literair vertalers, maar ook uitgeverijen. 

Het bedrag is een aanvulling op de coulancemaatregelen die het fonds al toepast. Ook de vijf andere rijkscultuurfondsen (Fonds Podiumkunsten, Mondriaan Fonds, Filmfonds, Stimuleringsfonds Creatieve industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie) maakten in hun begroting ruimte voor specifieke maatregelen, gericht op de sectoren die zij bedienen. “Met deze maatregelen komt er extra ruimte beschikbaar voor de ondersteuning van makers en instellingen, bovenop de bestaande maatregelen. Voor deze groep kunnen onze rijkscultuurfondsen in deze tijd veel betekenen,” zegt Ingrid Van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in een persbericht. In totaal is er een bedrag van ruim €15 miljoen beschikbaar. 

Naast de extra ondersteuning van de literaire sector draagt het Letterenfonds ook bij aan twee initiatieven die de sector steunen. Schrijver op je scherm is een initiatief van De Schrijverscentrale waarbij auteurs te boeken zijn voor online schrijversbezoek op scholen en bibliotheken, en er is een vervolgcampagne op #ikleesthuis in de zomer, waarin het kopen van boeken bij de boekhandel gestimuleerd wordt. 

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden