Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Hierom moet je per jaar minimaal 12 boeken lezen

maandag 19 juli 2021

[Lifestyle] Uit steeds meer onderzoek blijkt dat lezen van boeken goed voor je is. Literatuur wel te verstaan. En wat is er nu heerlijker om bij het lezen van een mooie roman te genieten van koffie, van Nespresso cups bijvoorbeeld. Of wat denk je van koffie van verse koffiebonen. Maar hoe verbetert lezen precies je leven? Daarover kun je in dit artikel meer lezen! 

Betere gespreksvaardigheden

Omdat lezen je woordenschat en kennis van het correct gebruiken van nieuwe woorden vergroot, helpt lezen je om duidelijk te verwoorden wat je wilt zeggen. De kennis die je opdoet door te lezen, geeft je ook veel om over te praten met anderen. Zo worden je gespreksvaardigheden dus beter. Dat is handig bij vergaderingen. En dan nog een kopje koffie erbij van een merk dat je gekocht hebt op Koffiecupster.nl maakt je meeting helemaal succesvol.

Goed voor je hersenen

"Lezen is voor de geest wat beweging is voor het lichaam." Joseph Addison schreef dit citaat ongeveer 300 jaar geleden, voordat de moderne wetenschap en onderzoeksapparatuur zijn bewering konden staven. Tegenwoordig tonen wetenschappelijke studies echter aan dat lezen je slimmer maakt. Het lezen van een roman verhoogt bijvoorbeeld de doorbloeding en verbetert de connectiviteit in de hersenen.

Nieuwe ideeën

Heb je ooit een zaak in een thriller opgelost voordat je het slot las of een wending in een roman voorspeld? Je analytisch denken wordt alleen maar gestimuleerd door te lezen. Lezen helpt je patronen te ontdekken, problemen op te lossen en nieuwe informatie op te nemen alsof je in de schoenen van de personages leeft.

Betere concentratie

Met het moderne spervuur ​​aan mediaberichten en directe online-informatie wordt onze aandachtspanne steeds korter. Het lezen van een boek dwingt je, in tegenstelling tot het doorbladeren van een webpagina, je te concentreren. Om het meeste uit een verhaal te halen, moet je je fixeren op de plot en het boek voltooien. Door dit te doen, vormen je hersenen diepe verbindingen en oefenen ze concentratie.

Grotere culturele kennis

Het lezen van boeken die zich afspelen in andere culturen dan de onze, verschaft kennis van die culturen en het emotionele en spirituele leven van de mensen die daar leven. Mogelijk ben je van plan om ooit de wereld rond te reizen, maar tot die wereldreis kun je eerst nog culturen ontdekken door boeken te lezen. Door dit te doen zul je niet alleen meer over die bepaalde cultuur leren, want eigenlijk leer je meer over de hele wereld door te lezen.

Betere schrijver

Als je leest, absorberen je hersenen goede schrijftechnieken en woordenschat. In je eigen schrijven kopieer je onbewust de schrijfstijlen van boeken die je aandacht vasthielden. Lezen verbetert ook je woordenschat en spelling. Nieuwe woorden verschijnen in hun natuurlijke context in het boek dat je leest en je kunt de betekenis afleiden uit de omringende woorden, terwijl je hun spelling visueel afdrukt voor een nauwkeurige herinnering. Ook hierdoor kun je dus een betere schrijver worden.

--

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden