Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Hoe kun je je boeken opbergen in je woning zonder boekenkast?

dinsdag 20 juli 2021

[Lifestyle] Als je een boekenliefhebber bent, moet je een behoorlijk enorme verzameling boeken hebben. Hoewel het geweldig voelt om ze te hebben en ze aan je bezoekers te laten zien, is het soms een probleem om ze op te slaan. Dit is al helemaal het geval als je geen boekenkast hebt. Gelukkig betekent dit niet dat je de boeken niet mooi kunt opbergen in je huis. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om dit te doen in een bloempot, al is het nog beter om gebruik te maken van één van de onderstaande tips. 

Bewaar ze in een mand

Kratten en rieten manden zijn de beste flexibele opslagoplossingen. Je kunt er een aantal op elkaar stapelen om het meeste uit je ruimte te halen en ze in hoeken, naast meubels of langs de muren plaatsen. Kratten, bakken of manden vormen ook geweldige opbergmogelijkheden voor boeken, vooral als je je in een gebouw bevindt waar je geen planken mag ophangen. Je kunt kiezen voor een krat of opbergmand met deksel om boeken uit het zicht te houden of voor een open bak of mand om de mooie hoezen van de boeken te laten zien.

Leg ze op een tafel

De term 'koffietafelboek' bestaat niet voor niets. Boeken met afbeeldingen zoals illustraties of fotografie kunnen er geweldig uitzien op uw bijzettafels of salontafel en ze creëren ook nog eens uitzonderlijke gespreksstukken. Het is daarom goed om één of twee boeken te pakken die je boven op de tafel neerlegt. De andere exemplaren stapel je juist op een plank onder de tafel. Dit is dus eigenlijk alleen mogelijk als je een salontafel of bijzettafel hebt waarbij dit mogelijk is. Als je op zoek gaat naar een nieuwe tafel dan is het daarom verstandig om hier rekening mee te houden. 

Plaats ze op een plank

Wandplanken kunnen een geweldige plek zijn om je boeken te laten zien. Deze kleine opbergoplossingen zijn niet echt opvallend in compacte ruimtes en bieden veel flexibiliteit als het gaat om opbergmogelijkheden. Je kunt een van je wandplanken gebruiken om je favoriete boeken te laten zien of meerdere planken artistiek indelen voor extra opbergruimte. Je kunt boeken geflankeerd door andere items stapelen of boekensteunen gebruiken om ze op hun plaats te houden. Bovendien zorgt dit ervoor dat de boeken gewoon in het zicht blijven, wat veel mensen graag willen. Ook kun je ze eenvoudig van de plank pakken.

Toon ze op een vensterbank

Er is vrijwel niets beter dan de grote leeshoek. Plaats dat hoekje bij een raam met veel natuurlijk licht en je hebt eigenlijk de perfecte leesplek. Waarom haal je niet preventief een aantal van je favoriete titels van de plank en zet je ze op een plek waar ze thuishoren: een zonnige vensterbank. De beperkte ruimte en het natuurlijke brandpunt dat door het raam wordt gecreëerd, zullen niet alleen je favoriete boeken tentoonstellen, maar ze ook binnen handbereik houden wanneer je klaar bent voor een spontane leessessie.

--

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden