Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Hoppa, kinderen en jongeren gewoon meedoen aan de Poëzieweek

zondag 31 januari 2021

Hoppa, kinderen en jongeren gewoon meedoen aan de Poëzieweek 

Beetje laat misschien om aan te haken, de Poëzieweek is van 28 januari tot 3 februari. Maar hier geldt de aloude wijze raad “Beter laat dan nooit.” Omdat we eigenlijk wat laat zijn met tips over poëzie voor kinderen en jongeren geven we slechts enkele boekentips.

We haken eerst aan bij Ted van Lieshout. Wie kent niet de serie van Boer Boris? En zijn Kunstprentenboek? Een veelzijdig man, schrijver, beeldend kunstenaar, illustrator èn dichter. Nu deze dagen de aandacht gaat naar poëzie kun je niet om Ze gaan er met je neus vandoor.  Een heel bijzondere poëziebundel.

We haken aan bij een heel klein zeer handzaam boekje Bijna jarig. Het eerste gedicht gaat zoals de titel verraadt over je verjaardag. Maar lees verder en je komt zulke verrassende kleine juweeltjes tegen. Poëzie voor kinderen, onmiskenbaar. Vooral aan te bevelen om kinderen kennis te laten maken met poëzie. De gedichten zijn kort, heel origineel en het boekje nodigt uit om verder te lezen, het is een dun boekje. We haken verder aan bij één van de dichters uit deze bundel, Bette Westera. Ook zo’n veelzijdig iemand. Lees vooral Loslaten van Westera in deze bundel.

We haken aan bij Stijn de Paepe met Het lijkt wel een feestje. Een boek met  leuke versjes over alledaagse dingen, heel herkenbaar voor de jongere lezers.

We haken aan bij Harmen van Straaten met Wat rijmt er op stoep? Om lekker te rijmen met jonge kinderen. Bovendien is er een rijmwedstrijd gebonden aan dit boek, klik op Rijmwedstrijd.  Let op! Haast is geboden, vóór 15 februari inleveren! Wel klikken op de link voor deelname.

Natuurlijk zijn er zo veel meer poëziebundels, rijmboeken, versjesboeken voor de niet volwassenen onder ons. We hebben gewoon een keuze gemaakt.

Als laatste haken we nog even aan bij Jet Kats met haar allernieuwste Niemand gelooft in mij. De eerste van twee delen kindergedichten geschreven voor 9+. Recensie volgt binnenkort op De Leesclub van Alles.  

--

Door Rita Pontororing

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden