Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Hulp voor boekhandels in het Noorden

zaterdag 5 september 2020

De uitgeverijen ‘De Kleine Uil’ uit Groningen en ‘Koninklijke van Gorcum’ uit Assen gaan samenwerken om de lokale boekhandels in het noorden van Nederland te ondersteunen. In het najaar bieden de de uitgeverijen de boekwinkels aan om auteurs, die aan de uitgeverijen verbonden zijn, uit te nodigen voor een literaire middag. Zo kunnen de winkels meer mensen trekken. De boekhandels hebben net als vele andere organisaties behoorlijk last gehad  van de corona crisis. 

“Auteurs van boeken die de afgelopen maanden zijn verschenen hebben minder zichtbaarheid gehad om te vertellen over hun laatste boek. Boekwinkels hebben minder mensen binnengekregen. Wij gaan die twee bij elkaar brengen waardoor de boekhandel een leuke bijeenkomst met onze auteurs kan organiseren. Een win-win situatie voor alle partijen.” Aldus directeuren Peter ten Hoor (Kleine Uil) en Kor IJszenga (Van Gorcum).

“We organiseren dit met min of meer gesloten portemonnee. We vragen alleen een kleine bijdrage ten gunste van de auteur(s) om hun onkosten te vergoeden. Daarnaast krijgt de boekwinkel tijdens de bijeenkomst een hogere korting op de betreffende boeken en recht van retour. We hopen hiermee de boekhandel een extra steuntje in de rug te geven en tegelijkertijd onze auteurs het podium te geven dat ze de afgelopen maanden moesten missen”.

Deze week gaat er een folder uit naar de boekhandels, zodat zij op de hoogte zijn van de auteurs die zij eventueel kunnen uitnodigen voor een bijeenkomst. Naast deze folder versturen de uitgeverijen ook hun catalogi voor het najaar en het voorjaar. 

De uitgeverijen werken al langer samen en slaan nu weer de handen ineen om het boekenvak en de lokale boekwinkels verder te ondersteunen. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen