Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

#ikkijkBrommeropZeeterug

maandag 17 mei 2021

In april startte het nieuwe boekenprogramma van de VPRO: Brommer op Zee. Presentatoren Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen elke week schrijvers en dichters over hun werk. De titel van het programma verwijst naar een verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Er is ook een online leesclub waar iedereen zich voor kan aanmelden. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Inmiddels zijn er vijf afleveringen geweest en ik moet zeggen: wat een leuk en positief programma! De liefde voor boeken staat op nummer 1 en ik heb al een aantal verrassende, voor mij onbekende schrijvers en dichters en dito boeken zien langskomen. Brommer op Zee gaat niet voor de bestsellers, maar voor de verdieping. En dat alleen maakt dat dit programma een lang leven beschoren moet zijn.

Maar er is wel een lastigheid: omdat het op de vroege zondagavond wordt uitgezonden, een beetje op een moment dat heel boekenminnend Nederland nog aan de avonddis zit, vallen de kijkcijfers tegen.

Nu is het haast onmogelijk voor een omroep om met lage kijkcijfers een programma overeind te houden. Wat een terreur overigens. Waarom is 100.000 niet voldoende, vraag ik me af. Er zijn legio tijdschriften en kranten die met een dergelijk lezerspubliek meer dan tevreden zouden zijn, maar op tv kan dat blijkbaar niet. 

Daarom mensen: ik begrijp dat jullie zondagavond om 19.20 uur nog aan het tafelen zijn, maar kijk dit mooie programma zeker terug, en wel alle afleveringen. Anders gaat dit programma het ook niet redden.

Vandaar start Bazarow vandaag de actie: Kijk Brommer op Zee terug met de hashtag #ikkijkbrommeropzeeterug!

Veel plezier. Hier nog de links naar de laatste afleveringen:

Aflevering 5 met Hanna Bervoets en Chris De Stoop

Aflevering 4 met Babs Gons en Robbert Welagen

Aflevering 3 met Joke van Leeuwen en Joris van Casteren

--

Roeland Dobbelaer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden