Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

ILFU organiseert verhalenwedstrijd

woensdag 21 juli 2021

Voor de tweede keer organiseert het  International Literature Festival Utrecht (ILFU), een verhalenwedstrijd. Het thema dit jaar is 'wat ertoe doet'; dit mag je interpreteren zoals je wil. Op de site van ILFU wordt het thema uitgelegd: 

“Verhalen doen ertoe. Verhalen die gaan over iets wat ertoe doet, doen er zo mogelijk nog meer toe. Verhalen zijn bij uitstek geschikt om boodschappen over te brengen, aan te kaarten wat er mis of juist prachtig is in onze samenleving, en anderen een inkijkje te geven in een nieuwe wereld.” 

Het festival vindt sinds 2018 ieder jaar plaats in Utrecht, een UNESCO City of Literature. Door de hele stad vinden er evenementen plaats. Zo vertellen dichters, vertalers, schrijvers en andere artiesten over hun werk en is er een boekenmarkt. Ook het NK Poetry Slam vindt plaats tijdens ILFU. 

In de verhalenwedstrijd van het ILFU zijn alle soorten verhalen welkom: een “gewoon” verhaal, een gedicht, liedjes of zelfs TikTokfilmpjes of InstaStories. Je kan je verhaal in één van de vijf categorieën insturen: tekst, audio/muziek, beeld, drama en spoken word. De winnaar krijgt 5.000 euro, daarnaast zijn er categorieprijzen van 1.000 euro. 

Je hebt tot 5 september om je verhaal in te sturen via de site van ILFU. Op deze site kun je ook meer info vinden over de wedstrijd. Tijdens het International Literature Festival Utrecht worden de winnaars bekend gemaakt. Dit festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober, als de maatregelen het toelaten in fysieke vorm. 

-- 

Richtje Scholtmeijer 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden