Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Ilja Leonard Pfeiffer ontvangt Gouden Boek

maandag 9 november 2020

Vorige week reikte het CPNB de Gouden Boek onderscheiding uit aan Ilja Leonard Pfeiffer voor zijn boek Grand Hotel Europa. De roman was in 2019 de bestverkochte Nederlandstalige roman. De Gouden Boek onderscheiding betekent dat er meer dan 200.000 exemplaren van het boek zijn verkocht. Het CPNB, oftewel Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek reikt het Gouden Boek uit sinds 2012. Deze stichting zet zich in voor leesbevordering en boekenbezit. Bekende evenementen van het CPNB zijn onder andere de boekenweek, de kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen. Eerdere winnaars van het Gouden Boek zijn onder andere De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Huidpijn van Saskia Noort en Lieve Mama van Esther Verhoef.

Grand Hotel Europa gaat over een schrijver die zijn intrek neemt in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio. Zijn liefde uit Genua en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme. 

Recensent bij De Leesclub van Alles, Just Houben schreef: “De roman kent veel essayistische passages, soms woordelijk elders als essay gepubliceerd, zoals het verslag van het bezoek aan de tentoonstelling van Damien Hirsts Treasures from the Wreck of the Unbelievable. Maar Grand Hotel Europa kun je zeker geen lang uitgevallen essay noemen. Je zou daarmee voorbijgaan aan de kwaliteiten die het als roman zeker heeft.”

 

De bekendmaking vond plaats tijdens een nieuwsradio uitzending van NPO 1.

--

Door Renske Bakkenes

Luister hier het nieuwsfragment van NPO 1.

Lees hier de hele recensie van Just Houben.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen