Ilja Leonard Pfeijffer zegt Boekenweektour af vanwege coronavirus

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer heeft zijn Boekenweektour afgezegd in verband met het coronavirus. De schrijver woont in de stad Genua in Noord-Italië. Voor Noord-Italië heeft het RIVM een negatief reisadvies heeft uitgevaardigd in verband met de vele corona-besmettingen. 

Pfeijffer zou tijdens de Boekenweek langs acht plaatsen in Nederland reizen voor een bespreking van zijn boek Grand Hotel Europa. Vrijdag 6 maart verklaarde hij echter op zijn Facebook-pagina dat hij in overleg met zijn uitgeverij en de Schrijverscentrale heeft besloten om niet naar Nederland te reizen. Het zou onverantwoord zijn om mensen bloot te stellen aan zijn aanwezigheid, schrijft hij. 

In het Facebook-bericht geeft Pfeijffer aan het jammer te vinden dat hij de tour moest afzeggen. Hij schrijft: “Mijn lezers zijn mij dierbaar. Dat is de reden waarom ik erg had uitgekeken naar de geplande ontmoetingen en waarom ik mijn besluit persoonlijk als een teleurstelling ervaar.” 

In Italië zijn momenteel meer dan 7000 besmettingen van het coronavirus. Gelukkig verkeert de schrijver zelf in goede gezondheid, meldt hij in zijn bericht. “Ik wil mijn dierbare lezers geruststellen door hen ervan te verzekeren dat ik mij vooralsnog uitstekend voel. Maar ik zou het mijzelf nooit vergeven als ik de gezondheid van mijn lezers ongewild en ongemerkt door roekeloos enthousiasme in gevaar zou brengen.”

Onder het Facebook-bericht reageren de meeste fans van de schrijver teleurgesteld maar begripvol. Pfeijffers management gaat op zoek naar mogelijkheden om de evenementen op een ander moment door te laten gaan.

_

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden