Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

In 2022 is de kinderboekenweek gi-ga-groen

dinsdag 7 december 2021

Op 3 december maakte Stichting CPNB de Kinderboekenweek auteurs voor 2022 bekend. De schrijver Andy Griffiths en de illustrator Terry Denton, het duo achter De waanzinnige boomhut-reeks, verzorgen het Kinderboekenweekgeschenk voor 2022. Hiermee zijn zij de eerste buitenlandse auteurs voor het geschenk. Edward van de Vendel, de vaste vertaler van hun werk, zal ook het geschenk vertalen. Het prentenboek wordt gemaakt door Marije Tolman, bekend vanwege haar prentenboek De boomhut uit 2010 waarmee ze onder andere het Gouden Penseel won.

Het thema voor de Kinderboekenweek in 2022 is Gi-ga-groen, de nadruk op boeken met dieren en de natuur als onderwerp. De boeken die voor dit thema staan zijn even divers als de natuur zelf: dierenweetjes in informatieve boeken, spannende avonturenverhalen in de wildernis of prachtige natuurillustraties. Dit jaar is het doel om kinderen te motiveren naar buiten te gaan, uiteraard nadat ze eerste zelf over de natuur gelezen hebben.

De Kinderboekenweek 2022 begint op 5 oktober en zal duren tot en met 16 oktober. 

Ten slotte heeft de Stichting CPNB dit jaar een meerjarig partnership gesloten met DPG Media, een Belgische mediagroep die ook actief is in Nederland en Denemarken. Deze strategische samenwerking heeft als doel om de impact van de Kinderboekenweek te vergroten en daarmee meer kinderen aan het lezen te brengen. DPG Media zal ook partner worden van de Kinderjury, de grootste lezersprijs voor het Nederlandse kinderboek.

Eveline Aendekerk, de directeur van Stichting CPNB, zei het volgende in het persbericht over hun samenwerking met DPG Media: “Deze samenwerking is een keuze die past binnen de nieuwe koers die wij de afgelopen jaren hebben ingezet. Het partnership met DPG Media, het grootste mediabedrijf van Nederland,  gaat een enorme hulp zijn in het bereiken van kinderen en hun ouders / verzorgers en dat is hulp die wij hard kunnen gebruiken in tijden van ontlezing. Het is geweldig om te ervaren hoeveel passie er bij DPG Media zit om samen aan de slag te gaan en in te zetten op meer leesplezier voor de jongere generaties.”

Klik hier om het volledige bericht van Stichting CPNB te lezen.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden