Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

International Literature Festival Utrecht 2020 gaat door!

Het ILFU is een jong en vernieuwend internationaal literatuurfestival. Het festival brengt verschillende grote literatuurevenementen van de afgelopen jaren en decennia samen. Vermengd met nieuwe programma-onderdelen is het ILFU een avontuurlijke viering van de literatuur en poëzie.

Het was lange tijd onduidelijk of het festival dit jaar wel kon doorgaan maar nu is het groene licht gegeven. Het ILFU 2020 staat in het teken van het vertellen van nieuwe verhalen. Onder het motto ‘We need stories’ presenteert het ILFU literatuur in alle mogelijke vormen: van de nieuwste romans van nationale en internationale schrijvers tot poëzie, rap en songteksten en van monologen tot verhalen in beeld. 
Festivaldirecteur Michaël Stoker: ‘De oproep aan kunstenaars, schrijvers en denkers om te helpen met het vormgeven van onze toekomst is de afgelopen maanden steeds luider geworden. Om de chaos van de coronacrisis en de vergaande effecten op ons persoonlijke leven, de wereldwijde protesten tegen racisme en de veranderingen in de geopolitieke verhoudingen te duiden, hebben we verhalen nodig. Die verhalen hoor je dit jaar bij het ILFU.’
Op uitnodiging van het ILFU maken vijftig nationale en internationale schrijvers, dichters, muzikanten, theater- en filmmakers een verhaal voor een toekomstige wereld. Daarnaast presenteert het ILFU dit jaar voor het eerst ‘De Nationale Verhalenwedstrijd’ voor verhalenvertellers in proza, poëzie, muziek, theater, dans en spoken word. Iedereen kan meedoen en kans maken op een plek op het ILFU en een van de geldprijzen. Verder keren de ILFU Book Talks terug: een serie live gesprekken met internationale schrijvers die als een rode draad door het festival loopt. Ook start tijdens het festival een nieuwe reeks cursussen aan de ILFU Academy. Voor jonge makers vindt voor het eerst de ILFU Fringe plaats en het jaarlijkse NK Poetry Slam maakt vanaf dit jaar onderdeel uit van het ILFU. De tweede Belle van Zuylenring zal worden uitgereikt aan een internationale schrijver met een oeuvre met grote maatschappelijke impact en drie beloftevolle Utrechtse schrijvers ontvangen een C.C.S. Crone stipendium.

Een aantal programma’s kan ondanks alle goede wil helaas geen doorgang vinden. De festivalorganisatie heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de 38ste Nacht van de Poëzie te verplaatsen naar 2021. Ook De Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein zal volgend jaar pas weer plaatsvinden. De beperkingen in september laten de grote publieksstromen bij deze evenementen nog onvoldoende toe. Het complete programma en alle deelnemende auteurs worden in de loop van de zomer bekend gemaakt.De kaartverkoop voor de verschillende programma’s gaat op 10 augustus van start.

Het ILFU vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober, zowel op festivallocatie TivoliVredenburg als online.

--
Door Sanne Wortman

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen