Interviews met schrijvers over de toekomst na het virus

Het Belgische weekblad Humo publiceerde maandag een reeks korte interviews met Belgische en Nederlandse schrijvers over de toekomst van onze maatschappij na het coronavirus. De schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer, Peter Verhelst, Tommy Wieringa, Delphine Lecompte, Roderik Six en Lize Spit praten over hun verwachtingen voor onze samenleving, waar ze op hopen en waar ze bang voor zijn. 

De grootste vrees is dat het nog lang niet voorbij is, en dat er langzamerhand steeds meer vrijheid en privacy verloren gaat. “De gretigheid waarmee de bewakingsstaat wordt uitgerold mag ons zorgen baren.” aldus Roderik Six.

Als corona is overgewaaid, verwachten sommigen een directe terugval naar het oude. Zoals Tommy Wieringa al eerder in het NRC schreef: “Met de hartstocht van lang gescheiden minnaars zullen we ons straks herenigen met onze slechte gewoontes en er nog een paar aan toevoegen.” Maar de schrijvers zien ook dat mensen er nu achter komen dat ze niet zoveel hoeven te werken als ze dachten, dat kapitalisme en populisme terrein verliezen en dat we de waarde van solidariteit weer leren kennen.

Lees hier het volledige artikel uit Humo.

 

--
Door Remus Thijssen

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden