Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Iris Hanika wint Preis der Leipziger Buchmesse met ‘Echos Kammern’

vrijdag 4 juni 2021

28 Mei won Iris Hanika met de roman Echos Kammern de Preis der Leipziger Buchmesse. De Leipziger Buchmesse-prijs, die in totaal 60.000 euro bedraagt, wordt sinds 2005 uitgereikt en bekroont voor de uitmuntende Duitstalige nieuwe publicaties en vertalingen in de categorieën fictie, non-fictie/essay schrijven en vertalen. De jury bestaat uit Duitse journalisten en literatuurcritici. In tegenstelling tot de voormalige Duitse Boekenprijs eert de prijs geen succesvolle boeken uit afgelopen jaren, maar alleen nieuwe publicaties. De prijsuitreiking vindt altijd plaats op de eerste beursdag in de glazen hal van het expositiecentrum van Leipzig. De jury van deze prijs bestaat uit zeven literatuurcritici en experts.

Iris Hanika is een Duitse schrijfster. Ze werd geboren in Würzburg, groeide op in Bad Königshofen en woont sinds 1979 in Berlijn. Ze leverde regelmatig bijdragen aan Duitse kranten en tijdschriften als de Frankfurter Allgemeine Zeitung en Merkur. Eerder verschenen boeken van Iris Hanika:

Over het boek

Aan het begin van de nieuwe roman van Iris Hanika komen we aan in New York met Sophonisbe, een nog niet zo jonge dichteres die zo heet. Hoe gedurfd de roman ook begint - we zijn al op een receptie bij Beyoncé op de tweede dag - hij katapulteert ons onnavolgbaar naar waar de taak van de moderne dichter ligt: ​​een nieuwe, totaal andere taal vinden voor het heden, geluk, de essentie ... voor alles. Het gaat over het leven in de steden (midden in het boek keren we terug naar Berlijn, dat momenteel zowel door geld als New York wordt platgegooid), maar het gaat ook over een late liefdesrage, die echter anders is dan in de jeugd, leidt niet naar de afgrond, maar is slechts de laatste hindernis voor bevrijding van de onredelijke eisen van het instinct, waarna men zich kan overgeven aan de geneugten van de ouderdom. '' Echos Kammern '' is een groot literair genot, zowel een reisroman als een roman, soms een actieroman en een levensgids, een excursie naar het begin van poëzie en een blik in de toekomst.

De andere genomineerden waren:

De prijsuitreiking vond online plaats. Klik hier om de uitreiking te bekijken.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden