ISVW Uitgevers

In het kader van de Maand van de Filosofie vroeg Bazarow.com de filosofie-uitgevers van Nederland en Vlaanderen zich kort te presenteren en iets te vertellen over de mooiste nieuwe boeken die dit voorjaar bij hen verschijnen.

ISVW Uitgevers 

De in 1916 opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) heeft geen winstoogmerk en heeft als doel filosofie te bevorderen. De ISVW biedt opleidingen, cursussen en trainingen aan, deels in 't land, deels op het eigen landgoed. Landgoed ISVW omvat 13 conferentiezalen, 107 hotelkamers en een uitgeverij.

ISVW Uitgevers geeft boeken uit op het gebied van filosofie en wetenschap. De non-fictieuitgaven helpen de lezer om grip te krijgen op zichzelf en op de wereld. Rond de maand van de Filosofie verschijnen zoal de volgende boeken:

Taalkrachtvan Christien Brinkgreve e.a. (red.)
'Ook in de coronacrisis lijken cijfers alles. Deze bundel wijst er juist op dat woorden onze werkelijkheid maken.'
Trouw tipt Taalkracht

Het Bijeffect, van Ramon Hagedoorn
Honingbijen vergaderen nooit, hebben geen afdelingen en evalueren hun werk niet. Toch is de opbrengst van hun werk glashelder: ze bestuiven bloemen. Het Bijeffect, van bestuurskundige en imker Ramon Hagedoorn, gaat over wat mensen van bijen kunnen leren.'
- Het Financieele Dagblad over Het Bijeffect

Het filosofisch gesprek van Kristof Van Rossem
Het filosofisch gesprek brengt je de basis van filosofische vaardigheden bij en laat je zien hoe je ermee aan de slag kunt. Ontdek het plezier van muziek maken met woorden.

De egel en de vos van Isaiah Berlin
'Dit essay is een weergaloos portret van de menselijke verdeeldheid. We zijn verscheurde wezens en we moeten kiezen of we de onvolledigheid van onze kennis accepteren of dat we ons blijven richten op zekerheid en waarheid... Dit gaat niet alleen over Tolstoj, maar over ons allemaal. '
– Michael Ignatieff in het voorwoord van De egel en de vos

ISVW uitgevers verzorgt ook het maandelijkse digitale tijdschrift iFilosofie met interviews en recensies. 

--
Door Florian Jacobs, uitgever ISVW uitgevers en hoofdredacteur van iFilosofie

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden