Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Jen Beagin nieuwe Writer in Residence te Amsterdam

zaterdag 31 juli 2021

Jen Beagin is een Amerikaanse schrijver van proza en essays. In augustus is ze de eerste schrijver die sinds het uitbreken van de coronacrisis weer writer in residence is in de schrijversresidentie van het Letterenfonds te Amsterdam. 

Jen Beagin, uit Californië, begon haar carrière als schoonmaker. Pas op 35-jarige leeftijd besloot ze te gaan studeren en rondde een master creatief schrijven af aan de Universiteit van Californië - Irvine. Haar eerste boek, Pretend I’m dead verscheen in 2015. Het boek gaat over antiheldin Mona, een schoonmaker die na een mislukte relatie een nieuw leven probeert op te pakken in New Mexico. Vier jaar later verscheen het tweede boek over Mona, Vacuum in the dark. In 2020 verschenen beide boeken bij Atlas Contact als één boek:  Stofzuigen in het donker, vertaald door Astrid Huisman en Roos van de Wardt. Voor haar werk ontving Beagin in 2017 de Whiting Award voor fictie. 

Vele schrijvers gingen Beagin al voor als writer in residence. Vanaf 2006 ontvangt het Letterenfonds buitenlandse auteurs in een residentie aan het Spui, het literaire hart van Amsterdam. De Poolse Olga Tokarczuk werkte er bijvoorbeeld aan De rustelozen. Voor dit boek ontving zij in 2018 de Man Booker International Prize 2018. In 2019 kreeg zij voor haar oeuvre de Nobelprijs voor de Literatuur. Ook bekende Young-Adult auteur John Green deed in Amsterdam inspiratie op voor Een weeffout in onze sterren en de Israëliër Nir Baram begon in de residentie aan het zeer lovend ontvangen Wereldschaduw.

Op deze site kun je zien welke schrijvers allemaal verwacht worden en vertellen schrijvers die al geweest zijn over hun boeken. 

--

Richtje Scholtmeijer

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden