Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs 2021 met ‘Cliënt E. Busken’

dinsdag 11 mei 2021

Juryvoorzitter Lilianne Ploumen maakte maandag 10 mei bekend dat Jeroen Brouwers de Libris Literatuur Prijs 2021 wint met zijn roman Cliënt E. Busken. Dit gebeurde in het Amsterdamse Felix Meritis op een speciale avond waarin alle zes kanshebbers extra in de schijnwerpers werden gezet. Omdat Jeroen Brouwers om gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn werd de geldprijs van 50.000 euro door zijn uitgever Sander Blom van Atlas Contact in ontvangst genomen. De Libris Literatuur Prijs is één van de meest prestigieuze Nederlandse literatuurprijzen en Jeroen Brouwers wint de prijs met zijn leeftijd van 81 op de valreep met het voorlopige sluitstuk van zijn schrijverschap.

De jury prijst Brouwers om zijn stijl en taalgebruik:

“Client E. Busken bewijst dat zelfs ogenschijnlijk maar voort wauwelen kan vlammen, zinderen en tergen. Brouwers zuigt je mee in een verslavend taalcircus. De roman is een ware krachttoer, hilarisch, ontroerend, griezelig en ontluisterend tegelijk.  Met deze unieke verkenning toont Jeroen Brouwers dit jaar als geen ander wat literatuur vermag: een reis te maken door een binnenwereld van een ander. Het is fenomenaal, wild, ongeremd: het is de ultieme beheersing van ongeremdheid. De jury van de Libris Literatuurprijs 2021 kon en wilde daar niet omheen. Wat een boek!”

De Leesclub van Alles-recensent Jan Koster schreef in een recensie van Cliënt E. Busken:

“Op elke bladzijde zijn wel taalvondsten, prachtige zinnen, mooie observaties te vinden. Het is triest, het cynisme is bijtend, maar het is ook vaak op een grimmige manier bijzonder humoristisch. Het maakt van Cliënt E. Busken een boek om meermaals te herlezen.

Het is een prachtige toevoeging aan het toch al niet misselijke oeuvre van Brouwers.”

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden