Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Jeroen Olyslaegers wint de KANTL proza prijs

vrijdag 11 september 2020

Jeroen Olyslaegers, Vlaamse schrijver van columns, toneelstukken en romans mocht gisteren de KANTL proza prijs in ontvangst nemen. KANTL is de afkorting van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren, een organisatie die is opgericht met als doel de ondersteuning en bloei van de Nederlandse taal. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt met afwisselend de focus op proza, podiumteksten, essays en poëzie. 

Olyslaegers wint de prijs voor zijn roman WIL. Deze roman beschrijft de acties van de politie van Antwerpen tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon kijkt terug op zijn carrière bij de politie en vraagt zich af in hoeverre hij schuld heeft aan de Jodenvervolging. De roman werd eerder bekroond met onder andere de Fintro Literatuurprijs, Confituur Boekhandelsprijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza.

“Met zijn genuanceerde, goed gedocumenteerde en vooral empathische roman heeft Olyslaegers een bijdrage geleverd tot het collectieve verwerkingsproces.” aldus de jury, bestaande uit Hugo Brems, Piet Couttenier, Leen Huet, Kris Humbeeck en Peter Theunynck.

Op 21 oktober neemt Jeroens Olyslaegers de onderscheiding officieel in ontvangst tijdens het evenement Open KANTL. 

Lees ook de bespreking van Marnix Verplancke WIL op De Leesclub van Alles.


--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen