Voor 23:00 besteld, overmorgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Joost Zwagerman Essayprijs gewonnen door Fien Veldman

dinsdag 23 november 2021

De Joost Zwagerman Essayprijs is gewonnen door de literatuurwetenschapper en journalist Fien Veldman voor haar essay ‘Not really making it’. Het essay is een persoonlijk verhaal over het opgroeien in een achterstandswijk, wat, aldus de jury, “voor veel hoogopgeleide Nederlanders bijna exotisch zal zijn.” Naast een schrijver van fictie en literatuurwetenschapper is Veldman ook een mede-oprichter van de Bonte Avond, een online podium voor schrijvers.

Het volgende staat in het juryrapport over het essay: “Een essay dat persoonlijk is en over een maatschappelijk probleem gaat, dat tegelijk luchtig, ontroerend en diep snijdend is.” Lees het volledige essay van Veldman hier.

Ieder jaar reikt de jury de Joost Zwagerman Essayprijs uit op 18 november, de verjaardag van de Nederlandse schrijver van poëzie, romans en essays waarna de prijs is vernoemd.  De Joost Zwagerman Essayprijs is een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Het doel van de prijs is het bevorderen van beginnen essayisten. De winnaar ontvangt een geldprijs van 7500 euro.

Bekijk hier de pagina van de Van Bijleveltstichting over de prijs, waar alle prijswinnende essays en finalisten van dit en vorige jaren te vinden zijn.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden