Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

J.V. Neylen met haar bundel 'En niet bij machte' winnaar Poëziedebuutprijs 2021

woensdag 25 augustus 2021

Vorige week werd voor de vijfde keer de Poëziedebuutprijs toegekend. Winnaar is de bundel En niet bij machte van J.V. Neylen. De Poëziedebuutprijs is een initiatief van Poëziecentrum, deAuteurs en Theater aan Zee.

Volgens de jury is de poëzie van J.V. Neylen (1989, Antwerpen) doorleefd: “plechtstatig verwoordt ze haar zoektocht naar identiteit en naar de eeuwige balans tussen hoog willen reiken, maar zich teruggetrokken weten naar al wat grond is.

En niet bij machte overtuigde de jury door haar volgehouden kwaliteit, de weerklank van een Vlaamse, poëticale traditie – denk aan Claus, Nolens, Pernath – en door de nauwkeurige, retorisch rijke formulering. Neylen dicht barok, maar steeds intimistisch en doordacht: de beelden die ze oproept, haken in elkaar vast tot ze in het laatste gedicht samenkomen in een sculptuur van motieven.

J.V. Neylen is een belangrijke nieuwe stem in het Nederlandstalige literatuurveld. Ze toont dat er naast het experiment of het pleidooi vandaag nog steeds plaats is voor een nieuwe ent op een klassieke stam.”

De andere genomineerden dit jaar waren

--

Redactie Bazarow

Bron: Tzum

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden