Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Keri Hulme auteur van The Bone People overleden

woensdag 29 december 2021

Afgelopen maandag overleed de Nieuw-Zeeuwslandse schrijver Keri Hulme. Ze werd wereldberoemd door haar boek The Bone People, dat vertaald werd onder de titel Kerewin. Het boek gaat over de vrouw Kerewin Holmes die zich heeft teruggetrokken in een zelfgebouwde toren aan de kust van Nieuw-Zeeland. Haar isolement wordt doorbroken door een merkwaardig jongetje dat niet kan spreken en dat wordt opgevoed door zijn pleegvader, een Maori-fabrieksarbeider. Er onstaat een bijzondere band tussen deze drie mensen.

The Bone People is een voorbeeld van Maori’s magisch realisme. Voor het boek ontving Hulme als eerste Nieuw-Zeelandse de prestigieuze Booker Prize.

Boekhandel Savannah Bay uit Utrecht liet op facebook weten:

“Rest in Power Keri Hulme. Auteur van het onvergetelijke The Bone People, sinds verschijnen (1984, startjaar Savannah Bay) non-stop bij ons op voorraad en nog steeds één van onze meest geliefde romans ever. Dit boek is met geen enkel ander boek te vergelijken. Mocht je het nog niet kennen, bereid je dan voor op een werkelijk unieke leeservaring.

Naast The Bone People schreef Keri Hulme nog veel meer en alles is de moeite waard. 'A born storyteller' is ze met haar werk van groot belang geweest voor de literatuur, het feminisme en vooral de Maori-cultuur. Dank Keri ❤🙏”

Keri Hulme werd 74 jaar

--

Redactie Bazarow

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden