Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Kinderboekenschrijver Els Pelgrom gelooft in verbeelding

donderdag 13 januari 2022

Ook met de boeken van Els Pelgrom groeiden drie generaties kinderen op. Zo werd de schrijfster ingeleid op woensdag 13 januari in Nieuwsuur. De tweede uitzending van de zesdelige serie over kinderboekenschrijvers van 83-93.

Het is zestig jaar geleden dat haar eerste boek is uitgegeven. Ter ere van dit jubileum volgen er enkele heruitgaven. De eikelvreters is er een van, publicatiedatum is 29 maart. Pelgrom kreeg er in 1985 een gouden griffel voor, op dat moment haar derde. De jury vond haar toen de absolute topper.

“Wat moet je nooit doen in een kinderboek,” was een van de vragen van de interviewer. Hij kreeg als antwoord: “Het vingertje, pas op, geloof maar niet dat… Wel de vertelling maken”.

Onlangs schreef Pelgrom ook nog een nieuw boek. Over dit nieuwste boek Het levende hoofd wil ze niet zoveel kwijt. “Er ligt een hoofd op een kussen. En er is een gekko die met het hoofd praat, die zijn vriend wordt en die hem helpt”.

Pelgrom wil wel kwijt dat ze gelooft in de verbeelding. “Dingen die technisch niet mogelijk zijn, kunnen dat wel in de verbeelding,” aldus de schrijfster.

Een recensie-exemplaar van Het levende hoofd is inmiddels door uitgeverij Luitingh Sijthoff toegezegd aan Demi, een van onze recensenten. Het boek verschijnt in mei. Als Bazarow/De Leesclub van Alles moeten wij deze generatie kinderen eveneens laten kennis maken met de 83-93 schrijvers en illustratoren, toch?

Een leuk weetje…
Pelgrom vertelt over een van de boeken waar ze zelf veel van houdt De Olifantsberg. De wolf die in het boek voorkomt is een hippie. “Daar heb ik de pest aan.” Luitingh Sijthoff, ook dit boek uitgeven voor deze generatie kinderen?

De 'hippie/uitspraak' maakt je nieuwsgierig naar dit boek met illustraties van Thé Tjong King. Morgenavond gaat de aandacht naar deze illustrator. Kijken!

--

Rita Pontororing

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden