Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Kinderboekenschrijver Guus Kuijer wint Constantijn Huygens-prijs

vrijdag 26 juni 2020

De Constantijn Huygens-prijs 2020 is toegekend aan Guus Kuijer. Kuijer is volgens de jury "een van de grote vernieuwers van de naoorlogse jeugdliteratuur en daarmee van de Nederlandse literatuur". Dat is bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma Kunststof.

Kuijer ontvangt de prijs voor zijn gehele “monumentale oeuvre”, dat volgens de jury van hoog niveau is. Hij schreef de veelbekroonde kinderboekenseries over Madelief en Polleke. Minder bekende kinderboeken zijn Olle en Pappa is een hond. Daarnaast schreef hij diverse werken voor volwassenen: het pamflet in Het geminachte kind, het essay Hoe een klein rotgodje God vermoordde en De bijbel voor ongelovigen. In alle boeken staat het individu en de vrije geest centraal, zegt de jury. 

Guus Kuijer is na Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen en Joke van Leeuwen de vierde schrijver die de Constantijn Huygens-prijs ontvangt voor kinderliteratuur. De uitreiking komt op een goed moment, want de aandacht voor kinderboeken is de laatste jaren afgenomen, blijkt uit een artikel dat Bazarow vorige week publiceerde

De Constantijn Huygens-prijs is een Nederlandse literaire prijs, die sinds 1947 jaarlijks wordt toegekend door de Jan Campert-Stichting. Hij is vernoemd naar de dichter Constantijn Huygens en wordt toegekend voor complete oeuvres. Aan de Constantijn Huygens-prijs is een geldbedrag van 12.000 euro verbonden. De uitreiking is in januari 2021. 

--

Door Jorien Tromp
Foto: via Wikipedia

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden