Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Kinderboekenweekgeschenk door Arend van Dam en prentenboek door Mylo Freeman

vrijdag 25 september 2020

Van 30 september tot 11 oktober is de Kinderboekenweek van 2020. Dit jaar heeft de Kinderboekenweek het thema ‘En toen?’ waarmee kinderen de geschiedenis ontdekken door het lezen van boeken. Zoals ieder jaar krijgt iedereen die voor €12,50 aan kinderboeken besteed ook een geschenk mee. Dit jaar schreef een zeer passende auteur het Kinderboekenweekgeschenk, namelijk Arend van Dam. 

Van Dam is dé historisch geïnspireerde kinderboekenschrijver van Nederland. In zijn boeken benadert hij maatschappelijke thema’s door middel van leuke spannende en leerzame verhalen voor kinderen. Hij schreef meer dan 100 boeken, waarvan veel historisch geïnspireerd. Bijvoorbeeld zijn bekende boeken Lang geleden… en In een land hier ver vandaan…, maar ook De reis van Syntax Bosselman over het Nederlandse slavernijverleden. Voor dit boek won hij de Thea Beckmanprijs in 2018 en een Zilveren griffel in 2019. ’Mijn hele leesleven duik ik het liefst in verhalen die echt gebeurd zijn. Met dit Kinderboekenweekgeschenk ben ik dan ook van plan om geschiedenis te schrijven,’ vertelt de schrijver over het project. Anne Stalinski illustreert het Kinderboekenweekgeschenk. Zij maakte ook de illustraties voor De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal van Arend van Dam, en won hiervoor een Zilveren Penseel.

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 heet De Diamant van Banjarmasin. In het boek staan acht korte verhalen geïnspireerd door vragen die Arend van Dam als kind aan zijn vader stelde, en waar hij zijn hele leven antwoorden op probeerde te vinden. ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom? Wie ben jij? Ik was hier eerst! Wie was hier eigenlijk het eerst?’ Langs deze vragen behandelt de schrijver in acht verhalen de Nederlandse geschiedenis. De verhalen gaan over ‘helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers.’

Tijdens de Kinderboekenweek komt ook een passend prentenboek uit. Dit jaar is dat het boek Tweeling!, gemaakt door Mylo Freeman. Mylo Freeman is maker van meer dan 60 kinderboeken, waaronder een reeks over het donkere prinsesje Arabella. Deze reeks is ook in Engeland, Amerika en Afrika uitgegeven. Mylo probeert met haar werk meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken. ‘Ik zie dit als een geweldige, dubbele kans. Niet alleen een prentenboek mogen maken waarin ieder kind zich kan herkennen, maar ook kunnen inspireren als donkere prentenboekenmaker,’ aldus Freeman. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor 7,25. 

Tweeling! gaat over de jongens Robbie en Roef, die alles samen doen. Robbie en Roef zijn gek op ridders en dragen altijd dezelfde kleren. Op een dag mogen zij verkleedt naar school komen, en gaan natuurlijk allebei als ridder. Ze voelen zich een echte tweeling. Na school bouwen de jongens samen een zandkasteel, maar dan pakt een meisje het schepje van Robbie af. Nadat Roef zegt dat ze dat niet moet doen, doet ze het nog een keer. Het blijkt niet één meisje te zijn, maar twee, en ze zeggen dat zij een ECHTE tweeling zijn…

--

Door Isolde Kors

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen