Kinderzwerfboeken met gouden stickers zwerven door Nederland

Kinderzwerfboek bestaat deze week tien jaar en daarom zette de organisatie een speciale actie op. Tien speciale kinderzwerfboeken met een gouden sticker zwerven sinds dinsdag 26 mei door Nederland. Iedereen die een boek vindt, wint van Kinderzwerfboek een verrassing. 

De organisatie Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp en heeft als doel alle kinderen in Nederland de mogelijkheid te geven om te lezen. Dat doet de organisatie door op openbare plekken boeken met een speciale zwerfsticker achter te laten, die kinderen gratis mogen meenemen. Na het lezen is het de bedoeling dat ze de boeken weer laten zwerven. Kinderzwerfboek richt zich met name op aandachtswijken waar kinderen in armoede opgroeien. 

Al tien jaar lang zwerven er kinderboeken door Nederland. Volgens Kinderzwerfboek zijn er in die tijd 2,5 miljoen boeken verspreid. Vanwege het jubileum zijn er deze week tien kinderboeken met een speciale gouden zwerfsticker losgelaten. De kinderen die een boek met zo’n sticker vinden, winnen een leuke prijs. Verschillende bekende Nederlanders en auteurs verstopten een boek op een geheime plek, waaronder Rachel Rosier, Paul van Loon en Klaas van Kruistum. In de filmpjes op Kinderzwerfboek.nl vertellen zij in welke gemeenten de zwerfboeken te vinden zijn.  

Het inzamelen en verspreiden van zwerfboeken is nog steeds hard nodig, vertelt de organisatie aan Dagblad van het Noorden. Zeventien procent van de kinderen in Nederland verlaat de basisschool met een taalachterstand. Omdat de behoefte aan leesboeken groot is en de KinderzwerfboekStations sneller leeg raken, roept de organisatie iedereen op zijn of haar boekenkast op te ruimen en kinderboeken naar een Station te brengen. 

De Kinderzwerfboeken zijn te herkennen aan een speciale sticker op de voorkant. Meer informatie over de boeken en Stations is te vinden op de website van Kinderzwerfboek. 

--

Door Jorien Tromp
Bron: Dagblad van het Noorden, Kinderzwerfboek.nl 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden