Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Koning opent Multatuli-jaar en onthult gedenksteen

Maandagmiddag 17 februari onthulde koning Willem-Alexander een gedenksteen voor de schrijver Multatuli in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hiermee opende hij het Multatuli-jaar. 

De gedenksteen werd ontworpen door kunstenaar Jeroen Henneman. Naast de naam van de auteur worden er een molen en een palmboom op afgebeeld. Op de steen staat ook de eerste zin uit Max Havelaar: ‘Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht No. 37’. Samen met drie leerlingen van de Multatulischool onthulde de koning de gedenksteen, die een plaats krijgt in in de Nieuwe Kerk. Ook hield schrijver Arnon Grunberg een lofrede

Multatuli-jaar

Het is op 2 maart 200 jaar geleden dat Multatuli in Amsterdam werd geboren. Daarom is 2020 het Multatuli-jaar, dat in het teken staat van het werk van het werk van de schrijver. Tijdens dit jaar organiseert het Multatuli genootschap allerlei activiteiten om de auteur en zijn werk onder de aandacht te brengen. Ook wordt Multatuli Online ontwikkeld, een ‘digitaal standbeeld’ waarop onder andere al zijn werk te vinden is. 

Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker, is vooral bekend om zijn boek Max Havelaar uit 1860. Dat vertelt over zijn eigen ervaringen als ambtenaar in de kolonie Nederlands-Indië en bracht met het boek de misstanden die daar plaatsvonden aan het licht. Max Havelaar is een van de belangrijkste werken in de Nederlandse literatuur en is in meer dan 40 talen uitgegeven. 

__

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen